Ook de keuken van de 21e eeuw wordt gedomineerd door de slogan ‘snel, sneller, snelst’. Elke dag moet er in zo min mogelijk tijd een maaltijd op tafel komen en alleen op bijzondere dagen willen we nog eens uitpakken. Daarmee is eten voor veel mensen verworden tot een bijna noodzakelijk kwaad. Met dit boek kan iedereen thuis gerechten op tafel zetten die in een restaurant niet zouden misstaan.
Met Thuis uit eten heeft Beuk een schitterend en overzichtelijk boek op de markt gebracht. Ik houd totaal niet van koken, maar tijdens het bladeren in dit boek krijg ík zelfs zin om wat uit te proberen. De vormgeving van het boek is prachtig: veel kleurrijke foto’s, duidelijke en overzichtelijke recepten, dikke glanzende pagina’s en zelfs een boekenleggen wordt bijgeleverd. Verder bevat het boek een zestal interviews met bekende Nederlanders die hun favoriete recept delen met Beuk. Naast de recepten krijgt de lezer tevens tips en trucs om het eten mooi, maar simpel, te serveren. Het meest simpele gerecht krijgt zo een uitstraling met allure.
Het boek bevat maaltijden voor elke gang; zowel voor-, hoofd- als nagerecht komen aan bod. Ook staat achterin het boek een voorbeeld van een drie-, vijf- en zeven- gangen diner. Kortom: hoe slecht je ook mag zijn in koken, na het inzien van het boek Thuis uit eten kan iedereen aan de slag. Er is geen excuus meer om niet een heerlijk gerecht voor de gasten neer te zetten. Hup, de keuken in!
Plaats een reactie