De Zilveren Lepel Toscane richt zich specifiek op de Toscaanse keuken. Gerechten uit deze Italiaanse streek staan centraal. Het boek begint met de diverse provincies in de Toscaanse regio en de bijbehorende keukens. Ook bevat dit gedeelte een opsomming welke eetfestivals er in de regio plaatsvinden en in welke maand.
Toscane is opgedeeld in diverse regio’s, welke in het boek allemaal aan bod komen. Er wordt kort wat vertelt over de streekgerechten en bijbehorende producten, gevolgd door enkele recepten. Het valt op dat verreweg de meeste ingrediënten in Nederland goed verkrijgbaar zijn. De gerechten zijn ook prima te maken voor de fanatieke hobbykoks onder ons.
Het boek bevat prachtige fullcolour foto’s van de gerechten. Maar ook foto’s van de Toscaanse landschappen komen voorbij, een mooie sfeerimpressie. Het boek bevat een leeslint, erg handig als je het boek direct wilt openslaan omdat je een bepaald gerecht wilt maken.
Een ideaal kookboek voor de liefhebbers van de Italiaanse, en specifiek Toscaanse, keuken!



Plaats een reactie