Literatuur & Romans Podium Oktober 2003

Komt een vrouw bij de dokter

Citaat

Kluun heeft een opmerkelijk originele schrijfstijl dat maakt dat ik het boek in één avond heb uitgelezen. De schrijfstijl van Kluun maakte bij mij allerlei emoties los.

Stijn en Carmen vormen samen met hun eenjarige dochter Luna een hip en modern gezin. Beide hebben ze een eigen bedrijf en leiden een zorgeloos leventje met geld en vrienden. Totdat bij de mooie optimistische Carmen de verschrikkelijke ziekte borstkanker wordt geconstateerd. Hun leven verandert op slag in een leven met de verplichte dokter- en ziekenhuisbezoekjes en het verwerken van tegenslag op tegenslag. De hedonistische Stijn gaat trouw mee naar Carmens chemokuren en bestralingen maar stort zich ’s avonds in het nachtleven van Amsterdam, Breda en Miami.

Kluun heeft een opmerkelijk originele schrijfstijl dat maakt dat ik het boek in één avond heb uitgelezen. De schrijfstijl van Kluun maakte bij mij allerlei emoties los. Ik werd soms verschrikkelijk kwaad op Stijn. Hoe kun je nou vreemdgaan terwijl je vrouw doodziek op bed ligt? Later kreeg ik weer enorm medelijden met hem als hij zijn schoonmoeder omhelst en wenst dat hij wou dat het allemaal voorbij was.

Stijn heeft zich in het boek ontwikkelt van een enorme egoïstische klootzak waar je van walgt als je hem in het echt zou tegenkomen, tot een man die ondanks zijn minpunten,  zijn hart op de goede plaats heeft.

Wat ik erg leuk vind zijn de songteksten die boven de hoofdstukken staan geschreven. Hiermee geeft Kluun het boek een extra emotionele lading. De onbeschreven gevoelens die je hebt worden met een songtekst verwoord.

Komt een vrouw bij de dokter is grotendeels een autobiografisch boek. Het persoonlijke leven van Stijn wordt geheel bloot gegeven, zowel de mooie al minder mooie momenten. Plezier en leed wisselen elkaar genadeloos af.

Als je het boek uit hebt wil je graag weten hoe het verder gaat. Dat kan gelukkig, want dit boek heeft een vervolg en dat wordt beschreven in het boek met de titel De Weduwnaar.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesVerfilmd
Uitgever
Verschenen
Pagina

316

ISBN

9789057593208

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gekoppeld