Auteurs

Kluun

Raymond van der Klundert is in 1964 geboren en wordt door intimi ook wel Kluun genoemd. Kluun heeft vijftien jaar in de marketingwereld gewerkt voor hij begon met schrijven. Hij heeft onder meer gewerkt voor Gouden Gids en Neckermann tot hij zijn eigen marketingbureau opstartte.

Kluun debuteerde in 2003 met het boek Komt een vrouw bij de dokter. Het boek is grotendeels autobiografisch en vertelt het verhaal van het ziekteproces van zijn vrouw en hoe Kluun hiermee om gaat. Zijn vrouw overleed in 2001 aan de gevolgen van borstkanker. Na haar overlijden stortte Kluun zich in het nachtleven. Na enkele maanden feesten besloot hij echter zijn aandelen in het marketingbureau te verkopen en met zijn dochtertje Eva naar Australië te reizen. Tijdens deze reis begon hij met het schrijven van zijn debuutroman.

Na anderhalf jaar schrijven bood uitgeverij Podium Kluun een contract aan voor zijn debuutroman. Drie jaar na het verschijnen van het boek stond het boek op 1 in de bestsellerlijsten. In 2006 werd het boek door het lezerspubliek verkozen tot Boek van het jaar. Na zijn debuut zijn de boeken  De weduwnaar en Haantjes verschenen. Ook zijn er enkele columnbundels verschenen van Kluun.

Kluun is gescheiden en heeft twee dochters.