Jeugd Pimento Augustus 2009

Angsten academie

Citaat

Het boek Angsten academie is een zeer vermakelijk verhaal voor de jongeren onder ons.

Iedereen is wel ergens bang voor, maar sommigen zijn veel banger dan anderen… Dat geldt in het bijzonder voor Madeleine, Lulu, Theo en Garrison. Madeleine is extreem bang voor spinnen en insecten; Lulu raakt in paniek van kleine, raamloze ruimtes; Garrison is bang voor water en Theo is doodsbang voor de dood. Hun ouders zijn dan ook radeloos en sturen ze naar Mrs. Wellington van de Angsten Academie, over wie ze niets dan goeds hebben gehoord. Maar Mrs. Wellington gebruikt wel heel onorthodoxe methoden om haar leerlingen van hun fobieën af te helpen…

Het boek Angsten academie is een zeer vermakelijk verhaal voor de jongeren onder ons. Mrs. Wellington doet me meteen denken aan Mevrouw Bulstron uit het legendarische boek Matilda van Roald Dahl. Een strenge juffrouw, met heel vreemde manieren. Eigenlijk zijn haar manieren om te lachen, maar ze is ook ergens wel heel eng… Het boek bevat lekker veel gebeurtenissen waardoor er gedurende het hele verhaal genoeg vaart in zit. De vier karakters die centraal staan worden weinig uitgediept, maar ze maken genoeg mee om de lezer te blijven boeien.

De oudere lezers onder ons zullen het eind voorspelbaar vinden en van mijlenver zien aankomen. Voor de doelgroep, de jongere lezers, zal het plot zeker een verrassing zijn. Leuk boek voor de jongere lezers onder ons!

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

272

ISBN

9789049923259

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.