Nieuws

J.K. Rowling werkt aan nieuw kinderboek

De schrijfster van de Harry Potter-reeks heeft een deel van een nieuw kinderboek geschreven. J.K. Rowling wil geen datum geven wanneer het boek klaar is, maar is zeker van plan het af te maken.
Dat vertelt ze in een interview met BBC.

“Ik ga geen datum geven, want ik heb het druk en werk ook aan een toneelstuk. Maar ik ben van plan meer boeken uit te geven onder mijn eigen naam. Ik heb een deel van een kinderboek al af, waar ik dol op ben”, aldus Rowling, die de laatste jaren haar boeken uitgeeft onder de naam Robert Galbraith.

De schrijfster heeft onder haar mannelijke pseudoniem boeken voor volwassenen geschreven en is van plan daar nog meer aan toe te voegen. “Ik maak me wel eens zorgen dat ik dood ga voor ik alles heb opgeschreven. Dat is mijn midlifecrisis, dat ik deze aarde verlaat zonder alles geschreven te hebben.”

Cursed Child
Rowling heeft er bewust voor gekozen het achtste Harry Potter-verhaal niet als boek uit te brengen, maar als toneelstuk te verwerken. In Harry Potter and the Cursed Child vertelt ze het verhaal van een volwassen Harry Potter en zijn zoon Albus.

“Ik had geen behoefte het een boek te maken, waarom zal wel blijken tijdens het toneelstuk.”

Bron: Nu.nl

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.