Auteurs

J.K. Rowling

Joanne Kathleen Rowling werd in 1965 geboren en groeide op in Chepstow, Engeland. Ze studeerde Frans en Klassieke talen. Ook werkte ze voor Amnesty International en stond enkele jaren als lerares voor de klas. Ze verhuisde naar Portugal om daar les te geven. Ze ontmoette daar haar eerste man en samen kregen zij een dochter, maar het huwelijk wist geen stand te houden. Ze verhuisde naar Edinburgh en begon aan het schrijven van het boek Harry Potter en de Steen der Wijzen. Zes maanden later was het boek af.

Er volgden in totaal zeven delen van de inmiddels bekende Harry Potter reeks. In Nederland kregen de boeken meermaals de vermelding Beste Boek van jaar, Prijs van de Jonge Jury, Hotze de Roosprijs en de Prijs van de Kinderjury voor het beste kinderboek ooit.

Bij het verschijnen van een nieuw Harry Potter boek gingen vele boekhandels ’s nachts open. De boeken stonden maandenlang bovenaan de bestsellerlijsten. Inmiddels worden alle delen verfilmd, met Daniel Radcliffe in de rol van Potter.

Rowling had dit succes nooit in kunnen denken. Ze bedacht de figuur Harry Potter tijdens een lange treinreis. Aan het eind van de reis had zij alle plots verzonnen voor de zeven boeken.

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.