Auteurs

Heleen van Royen

Heleen van Royen werd op 9 maart 1965 geboren in Amsterdam West. In 1983 doet ze eindexamen VWO en in 1984 wordt ze ingeloot voor de School voor Journalistiek in Utrecht, waar ze in 1987 afstudeerde. Na haar studie werkte ze als redacteur bij Haarlems Dagblad, was ze verslaggeefster van Radio Noord-Holland en werkte ze freelance voor diverse tijdschriften.

In 2000 debuteerde ze met het boek De gelukkige huisvrouw. Het boek is vertaald in acht landen en werd internationaal lovend ontvangen. De Nederlandse critici waren minder te spreken over het debuut van Van Royen. Een theatergezelschap voerde de gelijknamige bewerking van het boek op in heel Nederland en het werd verfilmd.

Haar tweede roman verscheen in 2003 en kreeg de titel Godin van de jacht mee. Het boek werd de best verkochte roman van 2003. Hierna volgden onder andere nog de boeken De ontsnapping en Stout. Laatstgenoemde boek stelde zij samen met lingerieontwerpster Marlies Dekkers.

Ook schreef Heleen van Royen columns in Het Parool en op Planet Internet welke later gebundeld zijn in Je zal er maar mee getrouwd zijn.

Heleen is gescheiden van Ton van Royen, samen hebben zij twee kinderen, dochter Olivia en zoon Sam.