Auteurs

Carry Slee

Carry Slee werd in 1949 geboren in Amsterdam. Al op jonge leeftijd was ze veel met verhalen en boeken bezig. Na de middelbare school ging ze naar de Academie voor Woord en Gebaar in Utrecht waar ze in 1975 haar diploma haalde.  Ze begon met werken als dramadocent in het middelbaar onderwijs. Samen met haar leerlingen bedacht ze verhaallijnen waar ze vervolgens compleet uitgewerkte toneelstukken van maakte.

Carry werd mede geïnspireerd voor het schrijven door haar dochters. Toen haar dochters nog jong waren, bedacht Carry verhalen voor hen waarin Keetje Karnemelk de hoofdrol speelde. Zij vonden de verhalen zo leuk dat Carry Slee besloot ze naar het tijdschrift Bobo te sturen. Daarin werden ze gepubliceerd.

Gestimuleerd door het succes van Keetje Karnemelk stortte Carry Slee zich op een boek over de belevenissen van de tweeling Rik en Roosje. Ze bood het manuscript aan bij een uitgeverij, waar het in 1989 in boekvorm verscheen. Hiermee begon een succesvolle carrière. Inmiddels is Carry Slee fulltime auteur en verschenen er al meer dan 50 boeken van haar hand.

Ook heeft Carry Slee ook romans geschreven voor volwassenen waaronder Moederkruid, Dochter van Eva en De toegift.

In 2010 kreeg Carry Slee de koninklijke onderscheiding voor het schrijven van (kinder-) boeken in de afgelopen twintig jaar.