Literatuur & Romans A.W. Bruna December 2012

De vrouwenslagerij

Citaat

Zoals je de wijn bijna kunt proeven in zijn Slurp boeken, de brandende druiventwijgen uit Het Merlot Mysterie ruikt, zo doet zijn nieuwste roman De Vrouwenslagerij je watertanden en kun je alleen nog maar aan verse merquez worstjes denken. Ietwat ongeloofwaardig misschien maar dat neemt niet weg dat we hier weer te maken hebben met een boek van Gort om van te smullen!

‘Nooit bang zijn voor mannen; vrouwen zijn slimmer.’
Dit devies wordt door vier vrouwen in een klein Frans dorpje op bijzondere wijze kracht bij gezet. Als de populaire slager van het dorp sterft, nemen zijn dochter en haar nietsnuttige man de zaak over. Dit is het begin van een reeks dramatische gebeurtenissen, lugubere incidenten en romantische misverstanden die het leven in het dorpje voorgoed veranderen.

Na lang wachten eindelijk weer een roman van de hand van Gort. Dat hij vermakelijke en tot de verbeelding sprekende boeken kan schrijven over het maken van wijn op een eeuwenoud wijnkasteel in la douce France wisten we al. Maar dat hij verdomd goede fictie kan schrijven, daarmee verraste hij ons voor het eerst in 2011 met Het Merlot Mysterie. Een roman wat je doet zo erg doet verlangen naar het eerlijke Franse plattelandsleven dat je bijna je kantoorbaan in de corporate jungle aan de wilgen zou willen hangen. Zoals je de wijn bijna kunt proeven in zijn Slurp boeken, de brandende druiventwijgen uit Het Merlot Mysterie ruikt, zo doet zijn nieuwste roman De Vrouwenslagerij je watertanden en kun je alleen nog maar aan verse merquez worstjes denken.

Het verhaal speelt zich af op het Franse platteland in een klein gehucht waarbij we kennismaken met een aantal ogenschijnlijk onschuldige plattelandsvrouwen. Niets is echter minder waar. Op  een tot de verbeelding sprekende manier ontwikkelt het verhaal zich verder. Ietwat ongeloofwaardig misschien maar dat neemt niet weg dat we hier weer te maken hebben met een boek van Gort om van te smullen!

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

272

ISBN

9789400502284

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gekoppeld