Thriller & Spanning Ambo | Anthos September 2011

De raven

Citaat

Wat een prachtige thriller van Sundstol. Spanning met een psychologische twist. Een auteur die niet voor niets prijzen heeft gewonnen.

Na de noodlottige jachtpartij met zijn broer houdt Lance zich schuil in een zelfverkozen ballingsoord. Hij is de enige die weet dat er een onschuldige is opgepakt voor de moord op een Noorse toerist. Dan vertelt zijn ex-schoonvader hem hoe belangrijk dromen zijn in de cultuur van de Ojibway-indianen. Lance leert open te staan voor de droomwereld en komt daardoor de echte moordenaar op het spoor. Bij zijn speurtocht wordt hij terzijde gestaan door Chrissy, de eigenzinnige tienerdochter van zijn broer. Maar om de zaak echt op te lossen en zijn leven weer op de rails te krijgen zal hij eerst moeten afrekenen met de traditie die zijn familie al generaties lang in een wurggreep houdt: liegen en verzwijgen.

Het laatste deel van de Minnesota trilogie en zeker de beste: een waardige afsluiter.
Lance houdt zich verborgen in Noorwegen, tenminste dat denkt zijn omgeving. Toch is Lance eenzaam en keert weer huiswaarts, waar Lance verschillende verrassingen staan te wachten. Hij komt een jeugdliefde tegen, de relatie met zijn broer verslechtert en de zorg voor zijn moeder neemt toe. De problemen lijken hem boven het hoofd te gaan stijgen en daar is zijn nichtje om hem bij te staan.

Wat een prachtige thriller van Sundstol. Persoonlijk vond ik dit de beste, spanning met een psychologische twist, heerlijk. De natuur en de legende van Ojibway-indianen komen goed tot hun recht om het mystieke sfeertje compleet te maken. Kortom een auteur die niet voor niets prijzen heeft gewonnen.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesBoekenreeks
Verschenen
Pagina

301

ISBN

9789041415448

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.