Jeugd LJ Veen April 2008

Bij mij thuis

Citaat

Een aanrader om kinderen te laten weten dat er meer kinderen zijn met een uitzonderlijke thuissituatie.

Wat doe je als je kind zich er bewust van wordt dat niet iedereen een doorsneemama, -papa of -broertje heeft? Bij mij thuis laat kinderen van 4 tot en met 8 kennismaken met een grote verscheidenheid aan thuissituaties. Bij mij thuis is het eerste deel in een reeks vrolijke kinderboeken over diversiteit.

Sara en Bianca laten kinderen op een leuke en speelse manier kennis maken met de verscheidenheid aan verschillende thuissituaties. Elk gezin is anders, en kinderen leren in dit boekje dat ze niet de enige zijn met bijvoorbeeld gescheiden ouders. Ook komt een kindje met twee papa’s aan bod. De gedichten zijn vrolijk en begrijpelijk met mooie illustraties van Bianca. Voor ieder kind is er wel een gedichtje die op zijn of haar situatie van toepassing is. Aan het einde van het boekje kunnen kinderen hun eigen thuissituatie tekenen en schrijven op wel zes bladzijden.

Een echte aanrader om kinderen te laten weten dat er meer kinderen zijn met een uitzonderlijke thuissituatie. Met een personal touch aan het einde wordt het boekje helemaal persoonlijk!

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

40

ISBN

9789020408782

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gekoppeld