Auteurs

Tess Gerritsen

Tess Gerritsen haalde op Stanford University haar diploma. Hierna volgde zij een medische opleiding aan de universiteit van Californië, San Francisco. Voor deze opleiding slaagde zij in 1979 en ging werken als arts op Honolulu, Hawaii.

Eenmaal aan het werk op Honolulu, begon aan het schrijven van fictie toen ze op zwangerschapsverlof was. In een opwelling deed ze mee aan een schrijfwedstrijd van een tijdschrift en won de eerste prijs.

In 1987 verscheen als debuut een romantische thriller van haar hand. Al snel volgden acht andere romantische thrillers. Tevens schreef Tess Gerritsen het script voor de film Adrift, die in 1993 als film van de week werd uitgezonden op een Amerikaanse zender.

Tijdens een etentje raakte ze in gesprek met een oud politieagent en dat inspireerde haar voor het schrijven van haar eerste medische thriller. Het boek verscheen in 1996 en kwam op de bestsellerlijst van New York terecht. De filmrechten van het boek werden verkocht aan Paramount/Dreamworks en het boek werd in 20 talen vertaald.

Sindsdien heeft Tess verscheidene medische thrillers op haar naam staan, waaronder Diagnose: besmet, Alarmfase rood, Koud bloed, De chirurg, De leerling, De zondares, Zustermoord en Verdwijn.

Tess Gerritsen werkt niet meer in de medische wereld, maar is nu fulltime schrijfster. In haar vrije tijd doet ze graag aan tuinieren en speelt ze viool.