Auteurs

Patricia Cornwell

Patricia Cornwell werd op 9 juni 1956 in Miami geboren als Patricia Carroll Daniels.

In 1979 startte Cornwell haar carrière als reporter bij de Charlotte Observer. Niet veel later werd ze misdaadverslaggeefster. In 1984 aanvaarde ze een baan bij de pathologisch-anatomische dienst van Virginia. Uiteindelijk heeft ze er zes jaar gewerkt als technisch schrijfster en als systeemanaliste. Ze kreeg inzicht in de overheidspolitie door zich op te geven als vrijwillige stadspolitie.

In de jaren ’80 schreef zij drie romans gebaseerd op haar ervaring in de misdaad, maar allen werden geweigerd. Wel kreeg ze het advies om de mannelijke hoofdrolspeler minder prominent aanwezig te laten zijn en deze plaats te laten vervullen door Kay Scarpetta. In 1990 verscheen Postmortem, wat het eerste deel van de Scarpetta-reeks betekende. De reeks is onder meer bekroond met de Edgar Allen Poe Award en de Gold Dagger Award.

Naast de boeken met Scarpetta in de hoofdrol heeft Cornwell ook enkele andere boeken op haar naam staan. Titels van Cornwell zijn onder meer Dodenrol, Roofdier, Sporen, Aasvlieg, De brandhaard, Doodsoorzaak, Het Kainsteken, Zwarte hoek en vele anderen.