Auteurs

Nicci French

Nicci French is de naam van het schrijversduo Nicci Gerrard en Sean French.

Nicci Gerrard werd in 1958 geboren in  Worcestershire, Engeland. Ze studeerde aan Oxford en na haar studie is zij gaan wonen in Sheffield. Indertijd heeft zij gewerkt met moeilijk opvoedbare kinderen. Na deze baan is zij weer gaan studeren en verhuisde zij naar Londen. Ze werkte toen onder meer als freelancer en begon een tijdschrift. In de tussentijd trouwde ze en kreeg ze twee kinderen.

Toen ze Sean ontmoette was ze inmiddels gescheiden en werkte ze als redacteur voor de New Satesman, waar Sean een column voor schreef. Nicci kreeg een andere baan, zij ging werken bij The Observer.

Sean French werd op 28 mei 1959 geboren en groeide op in een wijk in Noord-Londen. Hij studeerde Engelse literatuur in Oxford. Na het halen van zijn diploma is hij een doctoraalstudie begonnen. Ook begon hij zich te verdiepen in de journalistiek. Zij interesse was gewekt doordat hij een wedstrijd had gewonnen waarvan de hoofdprijs een baan was bij het tijdschrift Vogue.

In 1987 schreef hij een eigen column. Dit heeft hij voor de New Statesman gedaan tot het jaar 2000. Zijn droom om een boek te schrijven kwam uit toen hij Nicci ontmoette.

In 1990 zijn Sean en Nicci getrouwd. Samen kregen zij begin jaren negentig nog twee dochters