Thriller & Spanning Ambo | Anthos Augustus 2015

Zwart krijt

Citaat

Zwart krijt pakt je direct in en is gelijk spannend. Dit boek is vanaf de eerste pagina onmogelijk weg te leggen.

Wat begon als een leuk spelletje, werd grimmiger. Zes studenten van de Universiteit van Oxford dagen elkaar uit. De inzet van het spel wordt alsmaar hoger, persoonlijker en vernederend. De zes verschillende studenten komen terecht in een gevecht met fatale gevolgen. 14 jaar later spelen zij nu voor eens en altijd de laatste ronde.
Een ontzettend spannende voorkant, die triggert om dit boek op te pakken en direct te gaan verslinden:
‘Een spel. Zes studenten. Vijf overlevenden.’

Wanneer je start met lezen, ben je meteen midden in het verhaal. Zwart krijt pakt je direct in en is gelijk spannend. Dit boek is vanaf de eerste pagina onmogelijk weg te leggen. Chad omarm je als personage, een man aan wie je twijfelt of hij psychisch wel in orde is. Hij heeft zijn eigen maniertjes om te onthouden welke kleding hij aan moet. Ook is hij een echte kluizenaar. Een mysterieus personage, waar je meer van wilt weten.

Een grimmig randje heeft Zwart krijt wel. Het is een verhaal dat je aan het nadenken zet. Ook zijn de personages psychisch verward, wat extra inhoud en lading aan het boek geeft. Telkens blijft het verhaal je boeien en je verassen. Welke kant gaat het nu weer op?

Een bijzondere schrijfstijl, maakt het verhaal uniek, maar niet gelijk makkelijk leesbaar. Weinig dagelijks gebruikte woorden komen in het boek voor en dit vraagt nogal wat concentratie van de lezer. Een klein nadeeltje, dit is jammer. Zwart krijt switcht namelijk nog al eens tussen het verhaal en de verteller, dit is even wennen en niet direct prettig om te lezen. Het haalt je uit het verhaal en dit is jammer.

Zwart Krijt wordt bladzijde na bladzijde beter. Het heeft een goede spanningsopbouw en de karakters zijn goed uitgewerkt. Ook is Yates goed in verschillende puzzelstukjes bij elkaar te brengen. Wat in het begin een onsamenhangend geheel lijkt, wordt naarmate je verder leest steeds duidelijker.

Kortom, Zwart krijt sleurt je het verhaal in en verrast en boeit je telkens weer. Je blijft je afvragen waar het verhaal naartoe gaat en de ontknoping maakt het zeker de moeite waard dit unieke boek te lezen.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Verschenen
Pagina

383

ISBN

9789026331572

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.