Thriller & Spanning Luitingh Sijthoff Oktober 2007

Zwart hart

Citaat

Ik begon al lezende dan ook zelfs af en toe een paar bladzijdes over te slaan.

Jude Coyne, een hardrock-ster op zijn retour, spaart occulte voorwerpen. Zo heeft hij een zestiende-eeuwse schedel met een gat erin, een driehonderd jaar oude bekentenis van een heks en een strop die in de negentiende eeuw gebruikt is om iemand mee op te hangen. Jude koopt, ter aanvulling van zijn verzameling, zonder enige aarzeling een bizar item op een internetveiling. Maar dan komt er een manipulatieve, duistere macht in zijn leven die hem en zijn piepjonge vriendinnetje Georgia met de dood bedreigt en krijgt hij meer, veel meer dan waar voor zijn geld…

Joe Hill probeert met Zwart Hart een ware thriller neer te zetten. Voor de lezer is het verhaal helaas een opeenstapeling van ongeloofwaardige gebeurtenissen. Door het boek heen worden er teveel dramatische details beschreven.

De hoofdpersoon wordt overdreven als een totaal verknipt karakter met een zeer bizarre hobby. Dit is ongetwijfeld ook de bedoeling geweest van de schrijver. Jammer is wel dat de hoofdpersoon hierdoor juist té zielig en wanhopig overkomt waardoor je als lezer met tegenzin het boek gaat lezen. Ik begon al lezende dan ook zelfs af en toe een paar bladzijdes over te slaan, om over te springen naar de laatste bladzijden, meer als bevestiging in wat ik al vermoedde dat zou gaan komen. Ook het taalgebruik stoort, door de zeer gedetailleerde opstapeling van feitjes en gebruik van teveel korte zinnen.

 

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Pagina

352

ISBN

9789024559404

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gekoppeld