Thriller & Spanning A.W. Bruna April 2012

Zwanenzang

Citaat

Dit was een fijn boek om te lezen. Duidelijke karakters, een spannende verhaallijn en een goed te volgen manier van schrijven.

Op een avond in mei worden Alison Rothwell en haar moeder vastgebonden door twee gemaskerde mannen en wordt Keith Rothwell in zijn garage door zijn hoofd geschoten. Maar waarom? Dat is de vraag die inspecteur Banks moet beantwoorden als hij het onderzoek start naar de moord. Ogenschijnlijk lijken de Rothwells een gelukkige familie. Maar hoe meer Banks graaft in hun verleden, hoe meer vragen er worden opgeroepen. Wanneer Banks’ oude partner Richard “Dirty Dick” Burgess, die inmiddels werkt voor Scotland Yard, zich meldt met nieuwe inzichten, neemt de zaak een onverwachte wending. Het hele onderzoek staat op losse schroeven en niets is meer wat het lijkt. Banks moet alles op alles zetten om de moordenaar een stap voor te blijven. En als blijkt dat ze het ook op hem voorzien hebben, wordt de situatie pas echt netelig…

Dit was een fijn boek om te lezen. Duidelijke karakters, een spannende verhaallijn en een goed te volgen manier van schrijven. De schrijver houdt ook lekker de vaart erin, niet in een moordend tempo naar de finish, maar in een tempo wat goed te volgen is en een ontwikkeling van het verhaal waar je vervolgens dan niets van mist. De karakters zijn sympathiek en hebben genoeg menselijke trekjes om ze geloofwaardigheid te geven, zelfs de duidelijke dubbele bodem van bepaalde karakters.

De zoektocht naar de moordenaar krijgt op een gegeven moment wel steeds meer mogelijke uitleg, maar ook dat blijft goed te volgen. Uiteindelijk gaat dit boek meer om de personen die met de vermoorde man te maken hadden dan om het slachtoffer zelf, maar dat geeft dit verhaal juist meer uitstraling en diepte.

Ook was ik aangenaam verrast door de goed uitgewerkte karakters van de inspecteur en zijn collega’s, dat wil soms nog wel eens schorten aan een sommige thrillers. Ik vertel express niets over het verhaal en wending van het boek, als ik dat ga doen geef ik alles weg. Dit boek verdient het om met onbevoordeelde aandacht te lezen…

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

272

ISBN

9789400501195

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.