Literatuur & Romans BZZTOH April 2009

Zwaluwtuin

Citaat

Potok heeft dit prachtig beschreven met op de achtergrond natuurlijk de liefde die meespeelt voor alle drie de vrouwen.

De zeventienjarige Hanna Zwaluw woont met haar moeder Gert in Boston. Gert is altijd zwijgzaam geweest over haar jeugd, die zij in Europa heeft doorgebracht. Na een reeks dramatische gebeurtenissen ontdekt Hanna echter delen van haar moeders verleden en van de waarheid die zij probeert te verbergen.

Zwaluwtuin is een epos over drie vrouwen generaties vrouwen. Tegen de achtergrond van de grote gebeurtenissen van de afgelopen decennia, de tweede wereldoorlog en de Jodenvervolging, het Palestijns – Israëlische conflict en 11 september, worden hun levens op een meeslepende manier beschreven en komen de geheimen die zij voor elkaar bewaren stukje bij beetje aan het licht.

Hanna is een lief en impuls meisje die totaal niet op haar moeder lijkt. Gert, is door de gebeurtenissen in haar leven erg gesloten. Hanna vindt het moeilijk om hiermee om te gaan. Haar vader probeert ook om altijd de rust te bewaren in het huis. Maar als de vader van Hanna door een tragisch ongeval om het leven komt, verandert Hanna’s leven drastisch. hoe ouder ze wordt hoe meer ze haar moeder probeert te begrijpen. Het is een moeilijke reis naar begrip voor een moeder die zich soms onmogelijk gedraagt.

Een fantastische en meeslepend debuut van Potok. Het verhaal speelt zich af in verschillende delen van de wereld, en overal ter wereld vinden er soms verschrikkelijke gebeurtenissen plaats. De moeder van Hanna beschrijft op een gegeven moment haar leven in een concentratiekamp, Hanna krijgt later te maken met de oorlog in Israël en de dochter van Hanna met de aanslagen in Amerika. Drie generaties vrouwen die allemaal een kant van de wereld te zien krijgen die we liever niet willen meemaken.

Potok heeft dit prachtig beschreven met op de achtergrond natuurlijk de liefde die meespeelt voor alle drie de vrouwen. En dat familie hier een belangrijke rol in speelt moge voor iedereen duidelijk zijn.

Een geweldig boek die je doet nadenken over de verschrikkelijke gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden en soms nog steeds plaatsvinden in deze wereld. Een must voor de liefhebbers van familieromans maar ook voor mensen die houden van drama en geschiedenis.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

383

ISBN

9789045309378

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gekoppeld