Thriller & Spanning De Crime Compagnie Februari 2016

Zwaartekracht

Citaat

In het begin leest het verhaal heel snel en kon ik niet stoppen. Halverwege vind ik dat het verhaal inzakt, doordat er te lang wordt ingegaan op Emma die zich niet op haar gemak voelt en de manier waarop zij wordt benaderd door de begeleiders.

Dit is het eerste boek was ik las van Eva Monté. Het boek vertelt het verhaal over Emma die overgewicht heeft. Ze heeft besloten om zich op te geven om mee te kunnen naar een Grieks Eiland om deel te nemen aan een ‘afval’ programma. Ze wilt namelijk geen maagband operatie. Tijdens deze reis zal ze leren hoe ze haar levensstijl kan aanpassen met als doel om af te vallen.
Emma is één van de 8 ‘gelukkigen’ die mee mag.

Met een aantal deelnemers uit de groep heeft ze een goed contact, maar met een aantal deelnemers helemaal niet. Ze heeft niet echt een klik en daardoor ook minder vertrouwen in de mensen die hen begeleiden; een sportinstructeur, psycholoog en dietist.
Ze voelt zich niet op haar gemak vanaf het begin en weet niet wat ze aan deze mensen heeft en of haar gevoel klopt.
De deelnemers worden letterlijk, klein gehouden. Ze hebben geen contact met het thuisfront en worden aangesproken alsof ze kleine kinderen zijn.

Gedurende het verhaal blijkt dat elk personage een geheim met zich meedraagt en dit heeft dramatische gevolgen voor de deelnemers. Ze zouden tot rust moeten komen en afvallen, maar het tegenovergestelde gebeurt.
Het verhaal heeft de hoofdlijn, die vertelt over de reis en het verblijf in Griekenland. Daarnaast is er een verhaallijn die vertelt het verhaal van Emma toen ze op school zat en wat haar overgewicht voor invloed had op haar leven. Aan het einde van het verhaal komen deze verhaallijnen samen.
De personages vind ik boeiend en zijn heel verschillend. Ik voelde voor een aantal personages empathie en voor een aantal niet.
Terwijl ik las, voelde het alsof ik daar was en stelde ik mij voor hoe ik zou handelen als ik op deze manier behandelt zou worden. Het lastige in deze situatie is dat de personages afhankelijk zijn van de begeleiders en dat voelde je door het verhaal heen.

In het begin leest het verhaal heel snel en kon ik niet stoppen. Halverwege vind ik dat het verhaal inzakt, doordat er te lang wordt ingegaan op Emma die zich niet op haar gemak voelt en de manier waarop zij wordt benaderd door de begeleiders. Daarna krijgt het verhaal weer meer vaart en ben je als lezer op zoek naar de reden waarom een deelnemer is overleden of vermoord. Het einde is verassend!

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Pagina

350

ISBN

9789461091673

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gekoppeld