Thriller & Spanning Lebowski Juni 2009

Zusters in het kwaad

Citaat

Het is een mooi verhaal over vriendschap en rechtvaardigheid.

Wanneer Marian van Brabant naar een dorp buiten Amsterdam verhuist, kan ze maar moeilijk aarden. Ze worstelt met een ingrijpende verbouwing en ziet lijdzaam toe hoe de spanningen in haar huwelijk steeds hoger oplopen. Bovendien stuit ze regelmatig op vreemde taferelen in het dorp: een voor een worden de herrieschoppers uit de buurt aangepakt. Niemand weet door wie of waarom.

Bij toeval betrapt Marian de geheimzinnige wrekers, een groep vrouwen die zich door niets of niemand op de kop laat zitten, en al snel sluit ze zich bij hen aan. De vijf vriendinnen genieten volop van hun macht en hun wraakacties worden steeds gecompliceerder en ingrijpender. Maar op een dag gaan ze te ver, met desastreuze gevolgen. Wie is nog te vertrouwen en hoeveel is vriendschap werkelijk waard?

Marian is een gelukkige vrouw met een prachtig gezin, alles verandert als ze gaan verhuizen en middenin een verbouwing terecht komen. De stress slaat toe, Marian voelt zich in de steek gelaten door haar man, Wouter. Wouter laat zich helemaal opslokken in zijn werk en Marian moet de verbouwing in goede handen leiden, ook gaan het huishouden en haar werk gewoon door. Dat laat niet op zich wachten, omdat ze even geen tijd hebben. Een herkenningspunt voor iedereen.

Marian voelt zich eenzaam en een buitenbeentje, gelukkig ontmoet ze snel Astrid, een vrouw met een grote mond en een klein hartje. Astrid neemt haar op in de vriendengroep van vier andere vrouwen. Langzaam maar zeker worden de simpele wraakacties steeds slechter en persoonlijker met alle gevolgen van dien.

Het is mooi beschreven hoe Marian zich ontwikkelt in de vriendengroep. Ze heeft haar plaatsje snel gevonden. Alle vrouwen zijn verschillend van karakter wat voor een mooie verhaallijn zorgt. Het is een mooi verhaal over vriendschap en rechtvaardigheid. Verder een boek met een psychologisch randje dat schreeuwt om een vervolg over deze gevaarlijke vrouwen.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

272

ISBN

9789048802272

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.