Thriller & Spanning A.W. Bruna Juli 2015

Zonder jou

Citaat

Een mooi verhaal met op de achtergrond de prachtige Engelse kust. Naar mijn mening altijd een prachtige sfeer voor een thriller.

Suffolk, 1984. Als de zeventienjarige Eva vermist wordt na een zeilongeluk op zee, neemt iedereen aan dat ze verdronken is. Het huwelijk van haar ouders wankelt onder de enorme druk van schuldgevoelens en verdriet. Maar haar jongere zusje, Faith, weigert een leven zonder Eva te accepteren. Ze is vastberaden haar te vinden.

Vanaf de kust is een eilandje zichtbaar – ontoegankelijk, mysterieus en bezaaid met betonnen hutten zonder ramen. Wat niemand weet is dat in één zo’n hut Eva gevangen wordt gehouden. Dat ze vecht om te overleven en naar huis te kunnen…

Faith is de enige van haar familie die zo sterk het gevoel heeft dat Eva nog leeft zij er alles aan doet om haar te vinden. Tuurlijk was de band tussen de twee niet perfect en vechten ze elkaar soms de tent uit, maar toch is de band zo sterk dat Faith veel risico neemt. Soms met alle gevolgen van dien.
Zonder jou wordt neergezet als een thriller terwijl ik het persoonlijk meer een roman vindt. De personages worstelen met de dood van Eva en hebben tevens schuldgevoelens waar ze niet over of kunnen willen praten. Vooral de vader van Eva. Sarginson heeft dit rouwproces knap neer weten te zetten. Vooral Faith wordt een mooi personage waar je echt van gaat houden. Zo kinderlijk maar ook volwassen in haar besluit. Toch blijft het verhaal hier en daar wat onwerkelijk aanvoelen. Mede doordat de moeder van Eva snel bij haar besluit blijft dat Eva is overleden, terwijl je andere dochter zo stellig blijft…Ook dragen de ouders nog een geheim mee uit het verleden waar je als lezer langzaamaan achter komt. De nare gebeurtenissen van Eva stapelen zich op.
Hoop, is wat dit boek mooi samenvat.
Een mooi verhaal met op de achtergrond de prachtige Engelse kust. Naar mijn mening altijd een prachtige sfeer voor een thriller. Zonder jou is geen hoogstandje, maar wel leuk vermaak. Meer kan ik er niet van maken.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

400

ISBN

9789400502376

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.