Literatuur & Romans Ambo | Anthos Januari 2011

Zomerhuis met zwembad

Citaat

Zomerhuis met zwembad is een fantastisch leuke roman, waar de spanning langzaam tot uiting komt in een geweldig plot.

Huisarts Marc Schlosser heeft een medische fout begaan waardoor een van zijn patienten, de beroemde acteur Ralph Meier, is overleden. Hij zal zich moeten verantwoorden voor de Medische Tuchtraad. Over die Tuchtraad maakt hij zich niet echt zorgen: Een schorsing van een paar maanden, daar komt het op neer. Maar is het wel een medische fout?
Marc had immers een rekening te vereffenen met zijn patient, die net iets te veel belangstelling toonde voor diens mooie vrouw Caroline. Of heeft het alles te maken met de gebeurtenissen in het zomerhuis waar het echtpaar Meier het gezin Schlosser had uitgenodigd?

Marc is een huisarts die zijn werk doet maar er absoluut geen plezier in lijkt te hebben. Vaak droomt hij weg bij de aftandse lichamen die hij weer moet gaan onderzoeken. Ook voelt Marc zich buitengesloten omdat hij huisarts is en geen specialisatie heeft gedaan, er zijn blijkbaar collega’s van Marc die daarom op hem neerkijken. Dit alles maakt Marc niet tot een perfect hoofdpersoon. Toch weet Herman Koch sympathie voor hem op te wekken en dan vooral omdat Marc wel vaak de waarheid zegt die een ander niet snel zou vetellen.

Zomerhuis met zwembad is een fantastisch leuke roman, waar de spanning langzaam tot uiting komt in een geweldig plot. Herman Koch heeft zijn personages goed uitgediept en de onvolkomendheden maken de personages nog menselijker. Af en toe dwaalt [Herman Koch wat af in zijn mijmeringen, maar dat maakt het boek niet minder boeiend. Kortom een boek dat je gelezen moet hebben!

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Verschenen
Pagina

380

ISBN

9789041415592

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gekoppeld