Chicklit De Boekerij Januari 2009

Zomeravonden

Citaat

Je kan niet anders dan met iedereen meeleven, Green heeft de personages zo beschreven dat je voor iedereen sympathie hebt.

Nan, die in haar huis boven aan de kliffen woont, staat bekend als zonderling. Het kan haar niet schelen wat mensen denken. Als de buren niet thuis zijn, waarom zou ze dan niet naakt in hun zwembad liggen of hun bloemen plukken? Het bevalt haar prima. Maar als haar geld op raakt en ze haar geliefde huis dreigt te verliezen, is het tijd voor verandering.

Ze zet een advertentie: KAMERS TE HUUR VOOR HET ZOMERSEIZOEN , KARAKTERISTIEK STRANDHUIS. Zodra de huurders zich beginnen te melden, komt haar huis langzaam tot leven. Nan krijgt er een compleet nieuwe – en zeer gevarieerde – familie bij. Ook haar zoon komt thuis voor de zomer. Maar dan gooit een onverwachte gast ieders leven overhoop.

Nan, is echt zo’n vrouw waarvan je wou dat je haar kende. Wat een grappige en inspirerende vrouw. Alles wat ze meemaakt is mooi beschreven door Green.

Nan is wat eenzaam in haar grote prachtige landhuis. Heel mooi om te lezen hoe ze opknapt van de huurders. We leven mee met de verschillende personen die een kamer huren in haar huis. Iedereen heeft zo zijn eigen problemen en persoonlijke strubbelingen. Je kan niet anders dan met iedereen meeleven, Green heeft de personages zo beschreven dat je voor iedereen sympathie hebt. De personages zijn mooi en diep uitgewerkt, met grappige karaktereigenschappen.

Een roman met een psychologische twist, het doet je nadenken over het leven. Het dorpje is zo geweldig beschreven dat je zin krijgt om in het vliegtuig te stappen en het plaatsje te bezoeken.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

335

ISBN

9789022550991

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gekoppeld