Literatuur & Romans Juli 2014

Zo word je verliefd

Citaat

Wat hou ik van Cecelia Ahern! Haar boeken zijn altijd erg voorspelbaar, maar super romantisch en doorspekt met magie. Dit maakt dat ik de voorspelbaarheid haar met liefde wil vergeven.

Het lot brengt Adam Basil en Christine Rose bij elkaar als Christine op een avond de Ha’penny-brug in Dublin oversteekt. Adam staat daar, balancerend, klaar om te springen. Adam is wanhopig, maar Christine doet hem een absurd voorstel. Zijn vijfendertigste verjaardag komt eraan en ze wedt dat ze hem voor die tijd in kan laten zien dat het leven de moeite waard is. Ondanks haar vastberadenheid beseft Christine wat voor gevaarlijke belofte ze hem heeft gedaan. Tegen het tikken van de tijd beginnen de twee aan wilde escapades, grootse romantische acties en een aantal ongelooflijke nachtelijke uitstapjes. Langzaamaan begint Christine te denken dat Adam weer verliefd aan het worden is op zijn leven. Maar is dat alles wat er gebeurt?

Wat hou ik van Cecelia Ahern! Haar boeken zijn altijd erg voorspelbaar, maar super romantisch en doorspekt met magie. Dit maakt dat ik de voorspelbaarheid haar met liefde wil vergeven.

In dit boek volgen we dertigers Christine en Adam. Bij het lezen van de achterflap weet je al dat de twee samen zullen eindigen. Maar dat doet er helemaal niet toe, het gaat om de weg er naar toe. Nadat Christine Adam van zijn sprong af heeft kunnen praten, volgen twee weken met leuke en bizarre uitstapjes. Gaandeweg komt Christine erachter wat zich afspeelt in het leven van Adam en waarom hij wilde springen. Zij laat steeds meer het achterste van haar tong zien, en hij daardoor ook. Ook komt de familie van Adam aan bod. Zijn vader heeft een succesvol bedrijf opgericht en wil dat Adam zijn opvolger wordt. Vraag is echter of Adam dit ook ziet zitten…

Adam en Christine zijn fijne personages, ze verschillen als dag en nacht van elkaar, maar samen blijkt het juist een goede combinatie te zijn. Zijn twijfel en soms negatieve inborst, haar optimisme en eerst roepen en dan denken. Dit levert leuke en soms grappige momenten op tussen de twee.

Zo word je verliefd is een heerlijk boek om lekker in weg te dromen en je verstand op nul te zetten. Laat je meevoeren door de betovering van Ahern. Houd je van romantische verhalen en humor? Dan is dit wellicht het perfectie boek voor jou. Fans van Ahern kunnen dit boek zonder twijfel kopen. Je moet je wel over het onrealistische aspect en de voorspelbaarheid heen kunnen zetten. Als je dit los kunt laten, heb je een heerlijk boek in handen. Ik kan niet wachten op het volgende boek van Ahern! En stiekem hoop ik dat ook dit verhaal verfilmt wordt…

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesLeestip
Verschenen
Pagina

334

ISBN

9789044627879

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.