Bundels, Columns, Strips De Harmonie Februari 2007

Zo lief ben je nou ook weer niet!

Citaat

Hartjes weet wat het leven van een jonge vrouw inhoudt en wat er in haar gedachten omgaat.

Maaike Hartjes verovert Nederland met gaar luchtige autobiografische stripdagboekjes bekend uit Viva en NRC Next. Hartjes tekent haar dagelijkse leven als jonge dertiger, die samenwoont met Mark, niet piekert over trouwen en twijfelt over kinderen. Daarmee brengt ze het leven van vele vrouwen van haar leeftijd in beeld.

Maaike Hartjes is onder veel jonge vrouwen bekend door haar stripjes uit het tijdschrift Viva. Al twee maal eerder werden strips van haar gebundeld tot een boek. Zo lief ben je nou ook weer niet! is inmiddels het derde boek met gebundelde strips van de hand van Hartjes.

De strips zijn, voor voornamelijk jonge vrouwen, erg herkenbaar. Bij het lezen van de strips bekruipt je al snel het Oh ja inderdaad! gevoel. Dit maakt de strips direct realistisch. Maaike put duidelijk uit haar eigen leven en belevenissen. Jonge vrouwen hebben veel van deze belevenissen overeen met Hartjes.

Maaike en haar vriend Mark spelen de hoofdrol in de stripjes. Sommige strips beslaan en pagina, andere nog niet eens aan kwart. Dat is juist zo charmant aan Hartjes. Bij elke nieuwe bladzijde is het een verassing wat je te wachten staat. De ene keer een langere strip, dan weer een korte maar duidelijke boodschap. De ene keer een strip met een boodschap of diepere betekenis, de andere keer echt vermaak.

Opvallend aan Hartjes is dat ze niet alleen tekeningen gebruikt. In sommige van haar strips zijn echte afbeeldingen verwerkt. Doordat dit niet standaard bij elke strip is blijft het een verassing wat je als lezer voor de kiezen krijgt. Overeenkomst tussen de strips is dat je ze allemaal met een glimlach om de mond leest. Soms komt zelfs die schaterlach eruit.

Hartjes weet wat het leven van een jonge vrouw inhoudt en wat er in haar gedachten omgaat. Soms is het zelfs gênant om te lezen hoe wij vrouwen denken, maar daarom absoluut niet minder grappig. Heerlijk herkenbaar!

Nadeel aan het boek? Dat het boek te weinig bladzijden beslaat. Helaas is het na 96 pagina’s uit met de pret. Maar die pagina’s die het boek beslaat zijn heerlijk ontspannend.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

96

ISBN

9789054921899

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.