Thriller & Spanning Ambo | Anthos Augustus 2009

Zingen voor de doden

Citaat

Een boek met raadsels, een boek met gevoel en dat dan verpakt in een aantrekkelijk verhaal. Bijna 400 bladzijden leesplezier!

Twee zevenjarige jongens worden in Glasgow midden op straat ontvoerd. Beide kinderen zijn al jaren lang verwaarloosd. Voor inspecteur Colin Anderson is de zaak extra verontrustend, omdat de jongens een sterke gelijkenis vertonen met zijn zoon Peter.
Wanneer het politieonderzoek op een dood spoor lijkt te zitten, ontaard een ogenschijnlijke onschuldige brand in een nietsontziende klopjacht op de dader. Deze ongrijpbare moordenaar kiest zijn slachtoffers schijnbaar willekeurig en zet de politie op ingenieuze wijze op het verkeerde been.

Terwijl het team worstelt met het oplossen van beide zaken, ontdekt Anderson dat verraad en bedrog zich in vele gedaanten kunnen voordoen. Zolang de ontvoerder van de jongens nog vrij rondloopt, is geen enkel kind veilig.

Dit is een boek dat leest als een hele goede Engelse politiefilm. Alleen gebeurt er dusdanig veel dat het eerder een driedelige serie had kunnen zijn, die je vervolgens aan de buis gekluisterd had gehouden. Je krijgt te maken met een hecht politieteam die hun hoofdinspecteur zijn verloren omdat hij stierf. Hij is vervangen door een harde, ambitieuze vrouw die later in het boek toch een hart lijkt te beschikken.

Inspecteur Anderson en zijn team hebben moeite om de twee zaken op te lossen, ook omdat er bijna geen aanwijzingen zijn, en thuis verloopt het ook al niet zo soepel, hij en zijn vrouw zijn aan het vervreemden van elkaar. Als dan ook popster Rogan O’Neill besluit om te gaan wonen in hun regio, en daar meteen maar een mediaspektakel inclusief comeback van te maken, komen ze eigenlijk om in het werk.

Caro Ramsey heeft met dit boek een leuk en spannend verhaal weten neer te zetten. De karakters zijn sympathiek en realistisch, je kunt ze zo voor je zien. Zelf met de wat minder sympathieke karakters kun je op een geven moment toch meevoelen.

En dan heb je de verdwenen jongens, de vermoorde willekeurige mensen en popster Rogan O’Neill. Drie ogenschijnlijk aparte zaken die niets met elkaar te maken lijken te hebben. Laat dat maar aan Ramsey over, ze maakt er gewoon een soepel geheel van. Ik heb dit boek met veel plezier gelezen en meegedacht met de inspecteurs, maar zonder hulp van Ramsey kwam ik er niet uit. En dat was toch raar: iedereen leer je kennen in het boek, ook de daders, en toch weet je niet wie het gedaan heeft.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Verschenen
Pagina

398

ISBN

9789041411204

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gekoppeld