Bundels, Columns, Strips Maarten Muntinga Juni 2007

Zijn we er al?

Citaat

In Zijn we er al? hoeven we geen vernieuwend werk te verwachten aangezien van Straaten de welbekende weg inslaat.

Peter van Straaten is voornamelijk bekend van zijn tekeningen die in Het Parool verschijnen. Ook verschijnt ieder jaar de welbekende Zeurkalender van zijn hand. In 2007 verscheen het boekje Zijn we er al? In dit boek is een selectie tekeningen opgenomen waarin de typische vakantieganger aan bod komt. Dan gaat het voornamelijk om het type zeurderige personen tijdens hun vakantieperikelen. Werkelijk elk vakantieprobleem of elk zeurmoment wordt weergegeven in tekeningen met onderschrift. Deze typische vakantieperikelen weet van Straaten goed vast te leggen.

Van Straaten was voor mij geen onbekende voor ik aan het boek begon. Eerder al had ik werk van Straaten gezien in deZeurkalenderZijn we er al? borduurt eigenlijk voort op de Zeurkalender. Ook dit maal bevatten de tekeningen het typische negatieve onderschrift van van Straaten. Dat is ook net het punt waar ik over val: negativisme. Het boek is wel erg negatief. Onder werkelijk geen enkele tekening staat een vrolijke noot. Wel is het zo dat naarmate je verder leest dit negativisme minder opvalt. Waarschijnlijk zal het boek de wat oudere personen meer aanspreken dan de jeugd, ook gezien de tekenstijl.

In Zijn we er al? hoeven we geen vernieuwend werk te verwachten aangezien van Straaten de welbekende weg inslaat. Voor fans een geruststelling en teken om het boek aan te schaffen, voor niet-fans het tegenovergestelde.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Verschenen
Pagina

160

ISBN

9789041707024

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.