Thriller & Spanning A.W. Bruna April 2007

Zielsgeheim

Citaat

Zeker een aanrader voor fans van de psychologische thriller.

Ondanks haar fascinatie voor de negentiende-eeuwse seriemoordenaar Jack the Ripper heeft de jonge Londense politieagente Lacey Flint nog nooit aan een moordonderzoek gewerkt. Totdat er op een avond een vrouw hevig bloedend door messteken over Laceys auto leunt, in haar armen valt en sterft. Als getuige moet Lacey een gepaste afstand tot de moordzaak houden, maar wanneer ze via een journaliste een brief ontvangt waarin een verwijzing naar Jack the Ripper en naar Lacey staat, blijkt dat onmogelijk. Is er een copycat killer aan het werk? Lacey weet als geen ander dat er volgens het patroon van de negentiende-eeuwse moorden nog meer slachtoffers gaan vallen. En zij kan weleens de volgende zijn…

De moorden volgen elkaar in rap tempo op. Daarnaast kondigt de moordenaar zijn volgende moord aan waardoor het onderzoeksteam exact weet wanneer er toegeslagen zal worden en hoeveel tijd zij nog hebben om de moord te voorkomen. Dit zorgt voor de nodige spanning. De link met de Ripper moorden zijn interessant en goed uitgewerkt. De lezer merkt duidelijk dat de auteur gedegen research heeft gedaan en goed beslagen ten ijs komt. Omdat Flint het eerste moordslachtoffer vindt en grote kennis heeft van de Ripper, wordt zij onbedoeld al snel onderdeel van het team. Lastige hieraan is dat zij zich aangetrokken voelt tot een mannelijke collega. Dit gevoel lijkt wederzijds te zijn, maar ergens verdenkt hij Lacey ook. Daarnaast heeft Lacey een turbulente jeugd gehad en brengt zij nogal wat geheimen met zich mee. De personages zijn goed uitgewerkt, wat de nodige diepgang aan het verhaal toevoegt.

De auteur heeft het plot zeer goed uitgewerkt en alle puzzelstukjes vallen op hun plaats. Het verhaal blijft geloofwaardig omdat de auteur niet altijd voor de gehoopte en vaak geijkte weg kiest. Ook bevat het verhaal aardig wat onverwachte wendingen waardoor de lezer mee blijft puzzelen. De doorgewinterde lezer van psychologische thrillers ziet de ontknoping echter al wel aankomen. Het slot is origineel maar ergens wel triest. Knap van de auteur is dat je bijna medelijden krijgt met de moordenaar.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

347

ISBN

9789400500648

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.