Thriller & Spanning Xander Uitgevers Juli 2014

Zeevlam

Citaat

Zeevlam is een leuk debuut en een lekker leesbare vakantiethriller met als origineel onderwerp het naspelen van de film Basic Instinct uit 1992.

Ellen spreekt elke vrijdagmiddag af met haar vriendinnen Dayenne, Suus en Kelly bij een strandtent in Scheveningen. Het groepje noemt zich al tweeëntwintig jaar de Basic Instinct dames. Ze zijn totaal verschillend en hebben elk hun eigen problemen, die ze vervolgens nauwelijks met elkaar delen. Ze drinken en lachen samen veel op een bijna puberale manier.

Ties is vakantiehulp in de strandtent en vindt op zaterdagochtend een dode man in de branding. Dit is de bekende Hagenaar Ron de Herder, die de avond tevoren met Ellen en haar vriendinnen aan het feesten was. De jonge rechercheur Michiel blijft dan ook vragen stellen aan het groepje vriendinnen.

Omdat Ellen Ron onder een andere naam kende gaat ze op onderzoek uit. Er blijkt een link te zijn tussen het verleden van het Basic Instinct groepje en de recente moord. De dochter van Ellen, Cato, raakt toevallig bevriend met de zestienjarige Ties en zij gaan ook op zoek naar de dader om de baas van Ties, Marc, van de moord te vrijwaren. Hoewel er veel karakters in het boek verwerkt zijn, is het nergens verwarrend. De hoofdpersonen Ellen, Cato en Ties zijn goed uitgewerkt. Daardoor kun je als lezer meeleven met de zoektocht van Ellen en Cato. Tot de laatste bladzijden blijft onduidelijk wie de dader is en waarom. Dat maakt dat je het boek wil blijven lezen. De stijl van het boek is vlot en gemakkelijk. De hoofdstukken zijn aangegeven met een dag- en tijdsaanduiding, die niet erg relevant is. Het hele verhaal bestrijkt ongeveer een week. Zeevlam maakt duidelijk hoe onecht vriendschappen kunnen zijn.

Jammer is dat de auteur op pagina 62 zegt dat Ellen Vanderbergh haar meisjesnaam heeft aangehouden en dat haar man, Sander, op pagina 254 ook Vanderbergh heet.

Zeevlam is een leuk debuut en een lekker leesbare vakantiethriller met als origineel onderwerp het naspelen van de film Basic Instinct uit 1992. Je leest het boek in een paar uur uit. Kiki van Dijk is het pseudoniem van een bekende Nederlandse auteur, aldus de omslag. Dat lijkt op een poging om het ‘kunstje’ van Suzanne Vermeer na te doen.

 

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Verschenen
Pagina

262

ISBN

9789401602822

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.