Literatuur & Romans De Geus Maart 2010

Zaida

Citaat

Wat een meeslepende roman met verschrikkelijke gebeurtenissen van die eeuw.

Zaïda, een meisje uit de betere kringen in de negentiende eeuw, wil een leven leiden dat bij haar aard en capaciteiten past. Ze wenst zich niet te conformeren aan het conservatieve milieu van de adel.

Ondanks alle obstakels die ze moet overwinnen gaat ze medicijnen studeren en wordt een van de eerste vrouwelijke artsen. De verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog doen haar besluiten zich te specialiseren in de psychiatrie. Ook de roerige tijd van de Tweede Wereldoorlog gaat niet aan Zaida voorbij en dwingt haar te vluchten naar Zwitserland.

Vanaf de eerste bladzijde doet Zaida je hart veroveren en wil je door blijven lezen over dit wonderbaarlijke personage. Zaida is een ontzettend trots meisje dat weet wat ze wil. Als ze per ongeluk verliefd wordt ontdekt ze gevoelens die voor haar nog totaal onbekend zijn en ongepast voor een meisje uit adellijke kringen. Toch blijft Zaida haar gevoel volgen zowel in haar jongere als oudere jaren. Zaida heeft een ontzettend bewogen leven, ontmoet veel mensen in verschillende streken wat voor mooie momenten in het boek zorgt.

Wat een meeslepende roman met verschrikkelijke gebeurtenissen van die eeuw, Zaida en haar geliefden wordt dit zeker niet bespaard. Een verhaal dat iedereen gelezen moet hebben het geeft je hoop, verder blijft ze ondanks alle verschrikkingen die de personages meemaken, positief. Zaida bleef altijd voor andere klaarstaan, zelfs met gevaar voor eigen leven…

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

411

ISBN

9789044512694

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gekoppeld