Thriller & Spanning Xander Uitgevers Februari 2015

Zack

Citaat

Het boek leest als een trein. Het is van begin tot eind spannend. Juist wanneer je denkt iets te weten, verandert het plot.

De vrouw die daar met de bezem in de hand staat maast twee zwartleren kappersstoelen, dat is zij toch, die donkere schoonheid met wie hij onlangs op een nacht in een club danste. In het oude Heraldusgebouw. Met wie hij een lijntje coke snoof. Hij herinnert zich haar bezwete blote huid. Haar lippen. Waarom duikt ze in dit verband op?…Het moet toeval zijn.

Inspecteur Zack Herry is een intrigerende held met een duister verleden die als een hedendaagse Hercules vecht tegen de onderwereld van Stockholm. Hij is dol op zijn baan, maar ook op het nachtleven met de verleidelijke drugs- en clubscene van de Zweedse hoofdstad. Een gevaarlijke combinatie. Vier Thaise masseuses uit Stockholm worden dood gevonden. Samen met zijn Speciale Eenheid wordt Zack op de zaak gezet. Wie is het zieke brein achter de moorden? Is het motief vrouwenhaat, racisme of mensenhandel? Een ding is zeker: als Zack de zaak niet snel oplost, vallen er meer slachtoffers.

‘HELP US HE KILL ALL’ is het bericht dat Sukayana te laat leest. Wat bedoeld Mi Mi hiermee? En waarom heeft ze zo vaak gebeld? Wanneer ze aan komt bij het appartement krijgt ze de schrik van haar leven: de muziek staat keihard en de stank is niet te harden. Ze ruikt de geur van ijzer, de geur van bloed. Dan ziet ze de lichamen, bloederig en helemaal kapot. Ze belt 112 en verlaat de woning.

Zack en zijn collega Deniz krijgen de zaak toegewezen. Eenmaal aangekomen bij de woning, kunnen ze zich niet voorstellen wat er is gebeurd. Wat een gruwelijk tafereel. Aan hun de taak om uit te zoeken waarom deze vrouwen zo gruwelijk vermoord zijn en vooral door wie.

Zack is nog jong, 27 jaar en heeft al veel respect binnen het team. Maar hij heeft ook een andere kant, een nachtleven van illegale feesten en drugs. Zijn moeder werd op dezelfde leeftijd vermoord tijdens haar werk bij de politie. Zijn vader was jaren ziek. Hij had dus geen prettige jeugd. Heeft het feesten en druggebruik invloed op zijn werk? Hoe dun is de lijn tussen zijn nachtleven en zijn politiewerk?

Het boek leest als een trein. Het is van begin tot eind spannend. Juist wanneer je denkt iets te weten, verandert het plot. Zack is het eerste deel van een nieuwe serie, geschreven door het duo Kallentoft (thrillerschrijver) en Lutteman (journalist en schrijver). Naar mijn mening een perfect koppel.

 

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesLeestip
Pagina

320

ISBN

9789401603577

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.