Overige BZZTOH Februari 2009

Yin Yang van de liefde

Citaat

Een leuk boekje om cadeau te doen en misschien nog wel leuker om zelf te houden. Het doet je nadenken over je eigen liefde in je leven, en sommige spreuken zijn herkenbaar en krachtig.

Volgens de Chinese overlevering is de wereld uit twee oerkrachten ontstaan: Yin en Yang. Yin staat voor kou, duisternis, maan, nacht, passiviteit, het vrouwelijke, materie, zachtheid. Yang voor warmte, licht, zon, dag, actie, het mannelijke kracht, dynamiek. Er is geen Yin zonder Yang en geen Yang zonder Yin. Kortom deze tegenpolen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Alle levende organismen hebben deze oerkrachten in zich en zolang deze in balans zijn, voelen wij ons uitstekend, gezond en levenslustig. Yin en Yang vullen elkaar aan, wisselen elkaar af en staan continu met elkaar in verbinding: deze continuïteit zorgt voor een onophoudelijke beweging van chi of levenskracht van alle levende wezens.

Dit ronde doosje bevat 53 kaartjes met daarop liefdesspreuken, achterop de kaartjes staat de uitleg vermeld volgens Yin en Yang. Sommige spreuken kunnen ietwat lastig zijn, maar met de uitleg op de achterkant wordt er veel duidelijk.

Het zijn mooie spreuken, sommige van bekende personen andere spreuken zijn onbekend. Een spreuk luidt: Ieder van ons is een engel met 1 vleugel: om te vliegen hoeven we elkaar alleen maar te omhelzen. Yin; een mens alleen. Yang; kan pas compleet zijn met een ander door deze in de armen te sluiten. Deze spreuk is van een onbekend persoon, maar wel prachtig.

De volgende mooie spreuk is van William Shakespeare; Zelfs aan wat lelijk en nietswaardig is, leent liefde schoonheid en betekenis. Yin; liefde in al haar facetten. Yang; geeft zelfs aan onbelangrijke zaken of mensen inhoud en schoonheid.

Een leuk boekje om cadeau te doen en misschien nog wel leuker om zelf te houden. Het doet je nadenken over je eigen liefde in je leven, en sommige spreuken zijn herkenbaar en krachtig.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

53

ISBN

9789045309637

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.