Thriller & Spanning Luitingh Sijthoff Februari 2014

Wit vuur

Citaat

Preston & Child zetten de lezer niet op het verkeerde been wat betreft de dader, ze laten de lezer gedurende het hele verhaal in het ongewisse.

De excentrieke FBI-agent Pendergast arriveert in een exclusief skioord op het moment dat brute brandstichtingen de toeristen afschrikken. Pendergast ontdekt een onwaarschijnlijk geheim uit de dorpsgeschiedenis, dat samen lijkt te hangen met een legendarisch, verloren gewaand Sherlock Holmes-verhaal. Terwijl het dorp letterlijk onder vuur ligt en het leven van Pendergasts protegee Corrie Swanson ernstig gevaar loopt, moet Pendergast het raadsel uit het verleden zien op te lossen, voordat alles in vlammen opgaat…

Corrie Swanson is student Criminalistiek en moet voor haar studie een scriptie schrijven. Ze vertrekt naar een luxueus skioord en wordt daar op een nieuw spoor gezet. Het blijkt dat er meer dan honderd jaar geleden een groep mijnwerkers zijn omgekomen door de aanval van een grizzlybeer. Corrie wil de lichamen onderzoeken, puur wetenschappelijk gezien. Al snel stuit zij op onverklaarbare wonden en constateert dat deze niet veroorzaakt kunnen zijn door een grizzlybeer. Het  brengt haar op het spoor van mogelijke moorden. Maar wie is de dader en wat was het motief? Corrie wordt steeds meer meegezogen in het verleden. Ondertussen vinden in het heden branden plaats in het luxe ski dorp waarbij de bewoners levend verbranden. Pendergast gaat op onderzoek uit, terwijl hij ondertussen ook Corrie helpt met haar onderzoek…

Wit vuur is een fijne thriller van het bekende duo Preston & Child. De korte hoofdstukken vol actie, vaart en spektakel maken dat je door wilt blijven lezen. Daarbij is Corrie Swanson een prettig hoofdpersoon. Pendergast voegt daarentegen wat excentriciteit toe aan het verhaal. Zijn persoon spreekt tot de verbeelding en weet zo ook af en toe een glimlach op het gezicht van zijn lezers te krijgen.  Zijn eigengereidheid intrigeert.

Het duo heeft de sfeer van een luxe skiomgeving goed op papier weten te zetten. Ook worden de belangen van alle betrokken plaatselijke partijen goed uitgediept. Dit zorgt er echter ook voor dat iedereen wel een motief kan hebben voor de brandstichtingen en de lezer dus lang in het ongewisse blijft.

Het is knap hoe het auteursduo alle losse verhaallijnen toch aan elkaar weet te koppelen. Werkelijk alles komt samen in het plot en blijkt nog te kloppen ook. Zelfs het verhaal van Sherlock Holmes lijkt te leiden naar een deel van de oplossing. Ook was ik verrast door de uiteindelijke dader, deze had ik niet aan zien komen. Preston & Child zetten de lezer niet op het verkeerde been wat betreft de dader, ze laten de lezer gedurende het hele verhaal in het ongewisse.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Pagina

368

ISBN

9789024563326

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.