Thriller & Spanning Sirene Juni 2008

Wit goud

Citaat

Wit Goud is een prima boek met een onderhoudend verhaal, maar met weinig spannende momenten.

Om aan de eenzame kerst in Amsterdam te ontsnappen, gaat de steenrijke en onlangs weduwe geworden Donia haar dochter Julia en haar kleinkind opzoeken in India. Ze hoopt met deze reis een turbulente periode achter zich te kunnen laten. Maar Donia heeft na de moord op haar man nog te veel vragen die niet zijn beantwoord. Ze vermoedt dat haar schoonfamilie meer weet van Gidons dood dan ze loslaat. Op een spectaculair oudejaarsfeest gaat Donia op onderzoek uit. Een nieuwsgierigheid die haar uiteindelijk in de vrouwengevangenis van Goa doet belanden.

Dat Meijer een alleskunner is bewijst ze met haar schrijftalent in het boek Wit Goud. Het is een onderhoudend boek dat goed in elkaar steekt. Meijer heeft gedegen onderzoek gedaan naar de onderwereld en dat vertaald zich naar haar verhaal inWit Goud. Ook in dit boek, evenals in de voorganger Koud Zuid, speelt de steenrijke Donia de hoofdrol. Daar waar zij zich niet eerder druk maakte over waar haar man zijn geld vandaan haalde, verandert dit wanneer hij wordt geliquideerd. Vanaf dat punt gaat Wit Goud verder. De overdreven Donia komt al snel meer te weten en langzaam ontrafelt zich het mysterie. 

Meijer heeft ervoor gekozen een steenrijke dame neer te zetten die nergens anders om geeft dan om haar uiterlijk en om shoppen met het geld van haar man. Donia is erg overdreven neergezet, al is ze niet naïef. Toch erger je je als lezer aan de hoofdpersoon aangezien het de zoveelste typische P.C. Hooftstraat madame is. Het verhaal daarentegen zit goed in elkaar, al zakt het verhaal in wanneer Donia in de gevangenis van Goa terecht komt. Meijer neemt hier de tijd en deze passages hadden wel wat korter en krachtiger gekund. Verder is Wit Goud een prima boek met een onderhoudend verhaal, maar met weinig spannende momenten.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

224

ISBN

9789058315090

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.