Literatuur & Romans De Geus Augustus 2009

Winterzusters

Citaat

Een weergaloze familieroman met de ingewikkelde relatie tussen twee tweelingzusters als hoofdrol.

De tweelingzusjes Inez en Elsie zijn uiterlijk elkaars evenbeeld, maar verder totaal verschillend: de een plichtsgetrouw, de ander avontuurlijk. Toch zijn ze onafscheidelijk, tot een dramatische gebeurtenis een wig tussen hen drijft. Na een ongewenste zwangerschap laat Elsie haar zoontje Björn achter bij Inez en verdwijnt. Björn ontwikkelt zich tot een beroemde popster. Inez’ eigen dochter Susanne groeit op in de schaduw van haar neef, net zoals Inez altijd in Elsies schaduw heeft gestaan. Dan verdwijnt Björn spoorloos.

Jaren later neemt Susanne, inmiddels misdaadschrijfster, deel aan een Noordpoolexpeditie op een onderzoeksschip. Wanneer iemand regelmatig haar hut binnendringt, wordt Susanne op een totaal onverwachte manier met haar verleden geconfronteerd …

Inez en Elsie zijn zusjes, maar hebben hele andere karakters.
Als Inez voor Björn zorgt, gaat ze hem zien als haar eigen zoon, dit komt de relatie van de twee zusjes niet ten goede. Langzaam maar zeker kom je achter de waarheid van de twee zusjes, wat voor veel spanning zorgt in het boek.

Je bekijkt het verhaal van twee kanten, de kant van Inez en de kant van Elsie. Zo kun je als lezer voor beide dames begrip opbrengen. Soms loopt het heden en verleden in elkaar over, zonder dat het voor verwarring zorgt.

De dochter van Inez, Susanne speelt ook een belangrijke rol in het boek. Op zee maakt zij vreemde situaties mee en waan je je af en toe in een thriller in plaats van een familieroman. Want dat is het zeker, de drama’s volgen zich in hoog tempo op, zonder vervelend te worden. Het verhaal loopt geruisloos over in spanning, verdriet en geluk. 

Axelsson heeft een verhaal neergezet wat blijft boeien tot aan het einde. Een weergaloze familieroman met de ingewikkelde relatie tussen twee tweelingzusters als hoofdrol.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

509

ISBN

9789044514391

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.