Waargebeurd Luitingh Sijthoff Januari 2015

Wild

Citaat

Strayed schrijft met veel passie over haar voettocht. Over de bijzondere mensen die ze onderweg tegenkomt. Over de uitdagingen die ze moet overwinnen en de zware momenten die ze soms beleeft

Op haar zesentwintigste bevindt Cheryl Strayed zich op het dieptepunt van haar leven: intens verdrietig om haar overleden moeder, en nu ligt ze ook nog eens in scheiding. Impulsief besluit ze een voettocht van 1700 kilometer te maken, langs de kust van Mexico naar Canada. Alleen en onvoorbereid. Omdat ze niets meer te verliezen heeft.

Strayed zegt haar baan op en begint aan haar voettocht over de Pacific Crest Trail in het westen van Amerika. Helemaal alleen, zonder ervaring en met een veel te zware rugzak. Drie maanden lang doorstaat ze intense hitte en meters sneeuw, wordt ze geconfronteerd met beren en ratelslangen, en ervaart ze de schoonheid, maar ook de verschrikkelijke eenzaamheid tijdens de tocht die haar leven voorgoed zal veranderen.

Wild is een zeer bijzonder verhaal over een volhardende en moedige jonge meid die het nodige heeft meegemaakt in haar leven. Maar wat zet haar aan om deze ontberende tocht in haar eentje ter voet af te leggen? Strayed vertelt in alle eerlijkheid en zonder details weg te laten over haar leven, haar wispelturige karakter en de naïviteit waarmee ze haar tocht begint. Zonder kennis over de juiste hike-uitrusting of de mogelijke gevaren die zich kunnen voordoen.

Strayed schrijft met veel passie over haar voettocht. Over de bijzondere mensen die ze onderweg tegenkomt. Over de uitdagingen die ze moet overwinnen en de zware momenten die ze soms beleeft. Het is geen spannend boek en je leest hem misschien niet in een keer uit. Daarvoor gebeurt er te weinig. Toch zorgt haar uithoudingsvermogen en optimisme ervoor dat je wilt weten of ze de tocht volbrengt, en hoe. Het is zeker een prachtig verhaal om te lezen.

Het boek is inmiddels ook verfilmd met actrice Reese Witherspoon in de hoofdrol.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesVerfilmd
Pagina

384

ISBN

9789021015682

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.