Thriller & Spanning A.W. Bruna Juni 2008

Wie volgt?

Citaat

Dit is Lashner’ zijn tweede boek en er zullen er zeker nog vele volgen en de ga ik ook zeker lezen. Dit boek verdient alle sterren die er zijn.

Charlie en zijn vrienden zijn vastbesloten de achterbuurten van Philadelphia waar ze wonen, te ontvluchten. Maar zoiets is alleen mogelijk als je geld hebt en om daar aan te komen beramen zij een zeer gewaagde inbraak. Het doelwit is niemand minder dan kunstverzamelaar Wilfred Randolph. De buit die naast goud, zilver en juwelen bestaat uit een zelfportret van de wereldberoemde Rembrandt.

Het wordt de perfecte misdaad en de politie heeft geen idee wie de daders zijn. Maar geen van de vrienden durft de Rembrandt te verhandelen. Meer dan 28 jaar lang blijft het schilderij verborgen, maar dan wordt Charlie benaderd door advocaat Victor Carl. Niet lang daarna wordt een van Charlies vrienden vermoord. Op zijn lichaam is een briefje achtergelaten met de tekst: ‘Wie volgt?’

Wie volgt? is een boek dat met kop en schouders boven alle anderen uitsteekt. Het verhaal wordt zéér spannend opgebouwd en de ontknoping is pas vlak voor het eind.

Het gaat om een beroemd schilderij wat 28 jaar eerder gestolen is, maar uiteindelijk blijkt het te gaan om een verdwenen meisje rond diezelfde tijd. Bij ieder nieuw personage denk je dat het de dader kan zijn en het mysterie blijft je dan ook vasthouden. Het wordt natuurlijk uiteindelijk opgelost, maar het zit anders in elkaar dan je het hele boek gedacht hebt.

Dit is Lashner’ zijn tweede boek en er zullen er zeker nog vele volgen en de ga ik ook zeker lezen. Dit boek verdient alle sterren die er zijn.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesLeestip
Uitgever
Verschenen
Pagina

372

ISBN

9789022992685

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.