Waargebeurd Sirene Oktober 2010

Wereldmeiden

Citaat

Een verhelderend boek dat zeker door iedereen moet worden gelezen. Al is het maar om een duidelijker beeld te krijgen over andere culturen en andere werelden.

In het kader van de campagne ‘Because I am a Girl’ reisden acht Nederlandse schrijvers het afgelopen jaar naar landen waar Plan werkt aan betere levensomstandigheden en toekomstkansen voor meisjes. In het boek Wereldmeiden doen zij verslag van hun ervaringen. 

Wereldmeiden is een verzameling van verhalen over verschillende jonge meisjes die in benarde levensomstandigheden verkeren en er alles aan doen om te overleven. De acht schrijvers hebben de meisjes geïnterviewd om zo de situatie duidelijk te kunnen maken aan de wereld. De verhalen zijn stuk voor stuk hartverscheurend en vaak ronduit schokkend. De meisjes zijn nog zo jong en hebben geen andere keus dan zich te laten behandelen door oud vuil door volwassenen die eigenlijk voor ze zouden moeten zorgen. Wat in de meeste verhalen naar voren komt is dat het voor de schrijvers erg moeilijk is om objectief te blijven en de meisjes niet met medelijden te benaderen. Dit zou de meisjes te veel hoop kunnen geven, hoop op hulp dat vaak lang op zich laat wachten. Lichtelijk teleurstellend is het laatste verhaal dat zich afspeelt in Vietnam. Hierbij gaat het meer over een volwassen Engelsman dan over de jonge meisjes in het land. In dit verhaal komen we weinig te weten over de tradities en gebruiken in Vietnam. Niettemin een verhelderend boek dat zeker door iedereen moet worden gelezen. Al is het maar om een duidelijker beeld te krijgen over andere culturen en andere werelden.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

167

ISBN

9789058315465

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.