Literatuur & Romans Ambo | Anthos Juli 2015

Weg van alles

Citaat

Een heerlijke roadtrip langs de westkust van Australië en the Northern Territory.
Je zou bijna je koffers inpakken...

Als Paula binnen een week te horen krijgt dat haar dochter digitaal gespest wordt en haar man haar heeft bedrogen, beseft ze dat haar comfortabele leven voorbij is. Ze kan maar een oplossing bedenken: wegwezen. Ze meldt haar kinderen voor een paar maanden af op school, hangt de caravan waarin haar vader woont achter de auto en gaat op reis, dwars door Australie. De enige regel die ze instelt is geen technologie: geen telefoon, geen tablets. Het is tijd voor back to basics en herontdekken wat echt belangrijk is in het leven. Het klinkt eenvoudig, en voor even is het dat ook. Maar de reis heeft verrassende complicaties voor haar in petto.

De cover spreekt me ten eerste ontzettend aan. En als er op de achterflap staat vermeld dat de reis zich dwars door Australie afspeelt, dan moet ik het lezen, en ik denk velen met mij.
Het begint met de op het oog gelukkige Paula, maar dat duurt niet voor lang. Het ene incident stapelt zich op het andere en ze kan niet anders dan de wrede waarheid onder ogen zien, ze is niet gelukkig en denkt dat wel te worden door weg te gaan. Maar iedereen weet dat weglopen geen zin heeft en Paula komt daar op een in eerste instantie lachwekkende manier achter.  Als de reis vordert beginnen er toch wel hele bizarre gebeurtenissen plaats te vinden.

Het verhaal leest heerlijk vlot weg, met eerlijke personages. De man van Paula, Hamish, is niet de liefste en dat geeft Higgins goed weer in zijn klunzige strijd om Paula terug te winnen. Als Hamish bevriend raakt met een Aboriginal wordt het helemaal spannend. En de vader van Paula is hilarisch en zorgt voor een glimlach tijdens het lezen. Iedereen zou zo’n man als vader of opa wensen. Toch zijn de gebeurtenissen soms echt over the top of to good to be true. Maar desnietaltemin een heerlijke roadtrip langs de westkust van Australië en the Northern Territory.
Je zou bijna je koffers inpakken…

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Verschenen
Pagina

373

ISBN

9789026331541

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.