Thriller & Spanning Ambo | Anthos Juli 2015

We moeten je iets vertellen

Citaat

We moeten je iets vertellen laat duidelijk zien dat een roman met thrillerachtige elementen een groot publiek kan weten te bekoren. Ik kan alleen maar hopen dat Pauw niet definitief haar schrijverspen aan de wilgen hangt…

De succesvolle Kathelijne valt voor de charmes van een oudere, getrouwde man en raakt zwanger van hem. Ze ondergaat een abortus. De dag erna vindt ze een huiveringwekkend verhaal op haar notitieblok, geschreven in haar eigen handschrift. Terwijl ze rouwt om haar ongeboren kind, gaat ze op onderzoek uit.

We moeten je iets vertellen is een combinatie van een thriller en een roman. Echt spannend is het niet, het boek leest als een roman maar bevat wel degelijk spannende elementen. We moeten je iets vertellen was het voorlopig laatste boek dat Pauw zou schrijven. Mede daardoor was ik nog benieuwder dan ik anders zou zijn geweest.

Het verhaal wordt vertelt vanuit het perspectief van Kathelijne. Een jonge dame die een affaire heeft met een getrouwde man. Ze heeft een lastige jeugd achter de rug waarin zij zich ontworstelde van het geloof. Dit maakt dat het contact met haar ouders minimaal is en ze het liefst niets te maken wil hebben met het dorp, en zijn inwoners, waar ze opgroeide.

Het leuke aan het boek is dat Pauw duidelijk uit haar eigen ervaringen als schrijfster heeft kunnen putten. Hoofdpersoon Kathelijne is schrijfster van beroep en na een zeer succesvol debuut en een minder goed ontvangen opvolger, ligt de lat voor haar derde boek hoog. De lezer krijg een kleine sneak peak in de uitgeverswereld en dat is voor een fervent lezer als ik ben een leuke bijkomstigheid. Ook lijken feit en fictie, met name aan het eind van het boek, in elkaar over te lopen.

Pauw heeft een interessant hoofdpersonage gekozen al zal lang niet iedere lezer gecharmeerd zijn van Kathelijne. Haar affaire met een getrouwde man, abortus, het rigoureuze breken met haar verleden… Toch weet Pauw bij mij als lezer steeds meer sympathie voor Kathelijne op te wekken en dat is knap. Ze weet de hoofdpersoon ondanks haar harde kanten, menselijk te maken.

We moeten je iets vertellen laat duidelijk zien dat een roman met thrillerachtige elementen een groot publiek kan weten te bekoren. Ik kan alleen maar hopen dat Pauw niet definitief haar schrijverspen aan de wilgen hangt…

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Verschenen
Pagina

227

ISBN

9789026331527

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gekoppeld