Chicklit The House of Books Februari 2007

Wat wil je nou?

Citaat

Wat wil je nou? is een typisch Kelly boek. Weinig vernieuwend, maar wel herkenbaar en leuk om te lezen.

In het Ierse stadje Carrickwell genieten drie jonge vrouwen van hun toekomstdromen. De ambitieuze Mell, met haar topcarrière en haar gezin, voelt zich altijd schuldig over de vraag of ze haar baan moet opgeven om voor haar kinderen te zorgen. De zorgzame Daisy, die zo graag wil trouwen en kinderen krijgen, maar het niet lukt om zwanger te raken en haar vriend toont ook nog eens weinig interesse. Dan is er nog de temperamentvolle studente Cleo, die het hotel van haar ouders wil overnemen maar ruzie met haar familie krijgt als ze het hotel wil moderniseren.

In het pas geopende kuuroord Clouds Hill ontmoeten de drie vrouwen elkaar en kunnen zij al hun zorgen bespreken met de mysterieuze Amerikaanse eigenaresse Leah. Zij helpt Mell, Daisy en Cleo om een aantal moedige beslissingen te nemen en zo te ontdekken wat werkelijk belangrijk is in het leven. 

Als je fan bent van Kelly word je zeker niet teleurgesteld door het boek Wat wil je nou? Alle ingrediënten die zo herkenbaar zijn voor deze auteur zijn in het boek terug te vinden. De hoofdpersonen verschillen onderling veel van elkaar wat het verfrissend maakt om te lezen. Iedereen kan zich wel in een van deze vrouwen herkennen. 

Uiteraard komt er een vrouw in beeld, in dit geval Leah, die de dames op weg helpt in hun zo bewogen leven. Dit wekte bij mij soms enige irritatie op, alsof Leah precies weet welke beslissingen goed zijn in het leven van de drie dames. Leah wordt dan soms weergegeven als een of andere heldin. Dit is typisch een kenmerk van Kelly wat mij niet aanspreekt. 

Minpunt aan de boeken van Kelly in het algemeen zijn de Nederlandse vertalingen van de oorspronkelijke Engelse titels. Deze Nederlandse titels lijken veel op elkaar en willen zo nog wel eens voor verwarring zorgen. Voorbeelden van andere titels zijn Wat ze wil en En jij dan? Persoonlijk spreken de Engelse titels mij meer aan.

Verder is Wat wil je nou? een boek dat lekker weegleest en waar het bewogen leven van vier verschillende dames aan bod komen. Persoonlijk vind ik Engeland een geweldig land, en dus is het leuk dat het boek zich daar afspeelt. Wat wil je nou? is een typisch Kelly boek. Weinig vernieuwend, maar wel herkenbaar en leuk om te lezen.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 



Gegevens van boek

Pagina

464

ISBN

9789044317480

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gekoppeld