Thriller & Spanning Ambo | Anthos September 2008

Wat te doen als iemand sterft

Citaat

Er gebeurt weinig, de spanning is ver te zoeken zelfs het plot is niet bijster onverwacht. Een regelrechte teleurstelling.

Ellies leven neemt een dramatische wending als haar grote liefde Greg omkomt bij een auto-ongeluk. Een vrouw die bij hem in de auto zat, heeft het ongeluk evenmin overleefd. Zij wordt geïdentificeerd als Milena Livingstone, maar voor Ellie en haar omgeving is zij een onbekende. 

Alles wijst er echter op dat Greg en Milena een verhouding hadden. Hoe moet je verder als je erachter komt dat je de liefde van je leven niet echt blijkt te kennen? Als zelfs je intuïtie niet klopt. Ellie wil de waarheid weten. Wie was Milena en wat is er op die noodlottige dag precies gebeurd? Haar zoektocht wordt een obsessie en hoe dichter Ellie bij de schokkende feiten komt, hoe minder mensen haar geloven, en hoe dringender de vraag wordt wat het waard is de waarheid te kennen. 

Ellie is zielsgelukkig met haar man, als hij bij een ongeluk om het leven komt stort haar wereld in. Hun relatie was perfect, dacht Ellie, waarom zat er dan een onbekende vrouw in zijn auto? Al snel denken ze allemaal aan een affaire. Ellie wil uitzoeken of dit klopt, als het waar blijkt te zijn moet ze de dood van haar man verwerken en dat hun relatie niet blijkt te zijn wat ze aanvankelijk dacht.

Het verhaal begint sterk. Agenten komen het slechte nieuws brengen wat voor iedereen een nachtmerrie is. Ellie kan en wil het niet geloven dat er een vrouw in de auto zat, ze gaat op onderzoek uit. Dit klinkt spannend, maar in feite gebeurt er niet veel wat het verhaal spannender maakt. Ellie raakt geobsedeerd, vrienden geloven haar niet meer, als er een vriendin sterft ziet Ellie het helemaal niet meer zitten.

Bij Nicci French heeft iedereen hoge verwachtingen, zo ik ook. Echter met dit boek hebben ze het niet waar kunnen maken. Er gebeurt weinig, de spanning is ver te zoeken zelfs het plot is niet bijster onverwacht. Een regelrechte teleurstelling.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Verschenen
Pagina

303

ISBN

9789041410177

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.