Thriller & Spanning A.W. Bruna Januari 2010

Wat je niet wilt zien

Citaat

In het plot valt alles samen en het laat de lezer in verbijstering achter. Nu maar hopen dat er in het echte leven niet van deze zieke geesten actief zijn….

Alex Connor is op de vlucht voor herinneringen aan de dood. Na de zelfmoord van zijn vrouw is hij door Europa gaan reizen, niet in staat zijn oude leven weer op te pakken. Maar als zijn beste vriendin Sarah vermoordt wordt en haar lichaam onvindbaar blijkt, keert Alex onmiddellijk terug om haar te zoeken. Het blijkt dat de broer van Alex is opgepakt voor deze moord. In het huis zijn bloedsporen van Sarah gevonden, maar haar lichaam is al tijden spoorloos. Alex gaat op onderzoek uit en komt in de wereld van internet terecht. Hier blijken vele mensen actief die kicken op het leed en de dood van anderen.
Paul Kearney ondertussen, leidt het politieonderzoek. Hij jaagt op een moordenaar die vrouwen ontvoert en ze langzaam leeg laat bloeden. De lichamen worden echter niet altijd gevonden.
In hun zoektocht komen Alex en Kearney op plekken waar geen normale regels gelden. Plekken waar mensen er alles voor over hebben om de sensatie van de dood te ervaren.

Wat je niet wilt zien is een prima thriller en onderhoudend, hoewel nergens echt spannend. Pas de laatste vijftig bladzijden komt echt de vaart erin. Toch zit het verhaal goed in elkaar en leest het. Je voelt als lezer echter niet de drang om maar door te blijven lezen. Ondanks dat weet Mosby een goed verhaal neer te zetten en zijn personages prima uit te diepen. Wat ik echter nog wel eens mis bij hoofdpersoon Alex zijn de emoties. Veel mensen in zijn directe omgeving worden vermoord zonder dat Alex er een traan om laat. Dit komt gevoelloos en onrealistisch over en daar laat Mosby helaas punten liggen.

Het plot zit goed in elkaar en het blijkt om een lugubere ontknoping te gaan. Mosby heeft de internetwereld als interessant uitgangspunt genomen. In het plot valt alles samen en het laat de lezer in verbijstering achter. Nu maar hopen dat er in het echte leven niet van deze zieke geesten actief zijn….

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

303

ISBN

9789022996430

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gekoppeld