Thriller & Spanning De Geus Mei 2010

Wachtwoord

Citaat

Een spannend, lief, hedendaags maar ook hard boek. Den Tex heeft dat allemaal prima samen weten te vatten.

Michael Bellicher is radeloos. Zijn vriendin, de advocate Guusje van Donee, is spoorloos verdwenen. Maar wat si ‘spoorloos` als camera’s registeren wat er in een openbare ruimte gebeurt? Wat is ‘onvindbaar` als mensen voortdurend met elkaar in contact staan via mobile telefoons, internet en webcams? Michael Bellicher laat zijn werk voor wat het is, bijt zich vast in elke aanwijzing en ontdekt dat Guusje in de handen is van de Oost- Europese maffia, die zich toelegt op prostitutie en vrouwenhandel.

Michael Bellicher heeft met een partner een goedlopend adviesbedrijf. In dit verhaal wordt hij bijgestaan door de moeder van Guusje, Lies, die hij steevast schoonmoeder 0.5 noemt. Lies maakt gebruik numerologie en ziet aura’s. Later worden ze ook nog geholpen door Sylvia Koper, een ex-madame die samen met Guusje in de gevangenis heeft gezeten.
Een heel onverwacht spannetje, maar in het verhaal werk het prima en is het zelfs leuk te noemen.

Ik heb al eens eerder een boek van Den Tex mogen lezen, en ook nu valt mij weer zijn gemakkelijk leesbare stijl op. Bellicher is als hoofdpersoon een beetje naïef, niet verwonderlijk, dat zijn de meeste mensen die nog nooit met prostitutie en vrouwenhandel te maken hebben gehad.

Wat ik vooral leuk vind aan dit verhaal is de interactie tussen Bellicher en zijn aanstaande schoonmoeder, echt heel leuk gevonden en met veel liefde geschreven. Gaandeweg het boek wordt het verhaal steeds harder. Zo hard zelfs dat op een gegeven moment Michael wordt misbruikt door de Oost-Europese boeven. Hij ondergaat dan het zelfde proces die de vrouwen moeten ondergaan die niet willen ‘luisteren’. Heel erg sterk geschreven door den Tex. Je merkt dat dan ook het karakter van Michael verandert.
Een spannend, lief, hedendaags maar ook hard boek. Den Tex heeft dat allemaal prima samen weten te vatten in 347 bladzijden.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesBoekenreeks
Uitgever
Verschenen
Pagina

347

ISBN

9789044514308

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.