Literatuur & Romans Mistral Mei 2010

Waar zijt gij, schildpad

Citaat

Humor voert duidelijk de boventoon, Audrey verdraait alles zo in haar leven dat dat wel zorgt voor een glimlach om je mond.

Ga er nooit van uit dat een schildpad dood is. Het houden van schildpadden, regel numero één. Audrey Flowers is anders. Noem het naïef. Eigenaardig. Of simpelweg: een laag IQ. Haar rustige leventje staat op z’n kop als haar vader na een ongeluk in een coma ligt in een ziekenhuis in Canada. Audrey moet haar vliegangst overwinnen om hem op te zoeken – haar schildpad Winnifred blijft achter bij onhandige vrienden. Bij aankomst wachten haar meer vragen dan antwoorden over haar familie en verleden. Audreys unieke blik op de wereld en alle detectivevaardigheden die ze dankzij haar Cluedo-verslaving heeft opgedaan zorgen voor een onvergelijkbaar avontuur.

Audrey is onhandig, lief en houdt zielsveel van haar schildpad. Toch moet ze Winnifred achterlaten om haar vader te bezoeken. Op de luchthaven naar Canada maakt ze ontzettend grappige dingen mee, in haar belevingswereld loopt het toch even anders dan in die van ons.

Soms is het verhaal dat Audrey vertelt onsamenhangend en onduidelijk. Gelukkig knoopt de schildpad het verhaal weer in elkaar zodat het voor de lezer weer duidelijk is. Humor voert duidelijk de boventoon, Audrey verdraait alles zo in haar leven dat dat wel zorgt voor een glimlach om je mond. Het verhaal is wat onsamenhangend maar tegelijkertijd is het interessant om te kijken in de belevingswereld van Audrey.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

413

ISBN

9789049951238

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.