Jeugd The House of Books Augustus 2009

Waanzin

Citaat

Wederom een knappe thriller neergezet met alle factoren erin die we gewend zijn van Wallis de Vries: spanning, vriendschap en de liefde. En niet alleen een thriller voor de jeugd, maar voor volwassenen even vermakelijk.

Vier meisjes verdwijnen kort na elkaar. Niemand weet waar ze zijn. De politie denkt dat de meisjes zijn weggelopen en besteedt weinig aandacht aan de vermissingen.

De zeventienjarige Claire is met haar vader naar Rotterdam verhuisd. Ze haat de stad en mist haar oude vriendinnen vreselijk. Ze ligt behoorlijk met zichzelf (en de nieuwe vriendin van haar vader) overhoop. Maar dan opeens is haar leven in gevaar. Een geheimzinnige man heeft het op haar gemunt. Claire raakt in snel tempo verstrikt in een psychologisch kat-en-muisspelletje. Weet ze uit handen van de man te blijven? En is er overeenkomst tussen de vier verdwenen meisjes en Claire?

Claire heeft haar moeder verloren aan kanker en probeert haar leven weer op te bouwen in Rotterdam. Ze baalt vreselijk dat ze zijn verhuisd van Amsterdam naar Rotterdam. Haar vader heeft na tien maanden weer een nieuwe vriendin. Claire vindt dit veel te snel na het overlijden van haar moeder. Ook wordt ze buitengesloten in haar nieuwe klas en voelt zich dan ook verschrikkelijk eenzaam.

Claire lijkt haar problemen niet meer te kunnen plaatsen en worstelt dan ook verschrikkelijk met haar gevoelens. Dan komt er een jongen voorbij die als enige haar leven lijkt te begrijpen en Claire weer hoop lijkt te geven voor de toekomst.

Wallis de Vries heeft heel mooi beschreven hoe Claire zich voelt na het overlijden van haar moeder iedereen die dit heeft meegemaakt kan zich dan ook goed verplaatsen in Claire. De eenzaamheid het missen van de kleine dingen van je moeder… Toch heeft Claire veel doorzettingsvermogen en krijgt ze veel steun van haar vriendin Zoe. De vriendschap kent wel wat ups en downs, maar overwint altijd.

De spanning van het boek is goed voelbaar. In sommige hoofdstukken lees je hoe de man de meisjes heeft ontvoerd. De vragen wellen op, waarom deze meisjes, leven ze nog, en komt Claire ook aan de beurt?

Wederom een knappe thriller neergezet met alle factoren erin die we gewend zijn van Wallis de Vries: spanning, vriendschap en de liefde. En niet alleen een thriller voor de jeugd, maar voor volwassenen even vermakelijk. En dat is knap.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Pagina

223

ISBN

9789044324006

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.