Chicklit De Kern April 2007

Vriendin voor het leven

Citaat

Doordat het boek vanuit zowel Stella's als Mary Jeans’ perspectief wordt vertelt, krijg je inzicht en begrip voor beide personen.

Stella Powers is een beroemd filmster en leidt een heerlijk leven in Hollywood. Totdat haar moeder overlijdt en Stella’s wereld instort. Dat is het begin van de ene tegenslag na de andere en voor ze het weet is Stella samen met haar dochtertje Idaho weer terug in het druilerige slaapstadje Homewood, dat ze twintig jaar eerder was ontvlucht. Maar Homewood is niet meer zoals ze zich herinnerde, de huizenprijzen zijn torenhoog en dat trekt chique winkels – en mensen – aan. Goed nieuws dus voor Stella en Idaho.

Stella’’s vroegere hartsvriendin Mary Jean, getrouwd met Stella’s ex en moeder van vier kinderen, kan het zich daarentegen niet langer veroorloven om in Homewood te blijven wonen. Ze is echter vastbesloten om te vechten voor haar plek, maar daarvoor heeft ze wel Stella aan haar zijde nodig. Er staat voor beiden veel op het spel. Zal het de twee jonge vrouwen lukken om na zoveel jaar weer hartsvriendinnen te worden, ondanks het feit dat ze tegenpolen zijn?

Gezien de titel is het niet lastig te raden dat het met de oud-vriendinnen weer helemaal goed komt. Maar voordat hun vriendschap hertelt is moeten de dames nog wel enkele obstakels overwinnen. Grootse obstakel blijkt Henry Sladowski die zich kandidaat stelt als burgemeester voor Homewood. Hij wil Mary Jean en haar man Pete uit hun huis hebben, maar ondertussen valt Stella als een blok voor hem. Dit levert uiteraard de verwachte discussies op.

Hoewel het boek aardig voorspelbaar is maakt dat het niet minder leuk om te lezen. Voor de buitenstaander is het allang duidelijk dat Henry Stella alleen vanwege haar bekendheid gebruikt om zo zijn eigen campagne in de media te krijgen. Mary Jean denkt heel anders over Henry dan Stella. Doordat het boek vanuit zowel Stella’s als Mary Jeans’ perspectief wordt vertelt, krijg je inzicht en begrip voor beide personen.

Verder is het eind van het boek mooi maar ongeloofwaardig. Ik kan hier niet te veel over zeggen omdat anders het eind van het boek wordt verklapt. Mocht je het boek gaan lezen houd dan de strijd om het burgemeesterschap in de gaten en ga eens na of Stella in het echte leven nog wel serieus zou worden genomen.

Vriendin voor het leven is vooral een echte feel good roman over de hernieuwde opbloeiende vriendschap tussen twee vriendinnen die elkaar uit het oog zijn verloren en door een noodlottig toeval weer in elkaars leven verschijnen.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

255

ISBN

9789032500337

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.