Thriller & Spanning Ambo | Anthos Oktober 2009

Vorst en as

Citaat

De hoofdpersonen hebben zelf ook een interessante achtergrond, Trokic is bijvoorbeeld woonachtig geweest in Zagreb tijdens de oorlog en daar is zijn nichtje onder verdachte omstandigheden verdwenen.

Vorst en as is de tweede thriller over hoofdinspecteur Daniel Trokic en de kleurrijke IT-specialist Lisa Kornelius en speelt zich af in een klein dorp nabij het Deense Århus. De zevenjarige Lukas Mørk wordt tijdens een sneeuwstorm dood gevonden in een beek. Het politieonderzoek wijst naar verschillende verdachten. Gruwelijke gebeurtenissen uit het verleden duiken op, waarbij kinderporno en pedofilie een belangrijke rol spelen. Inger Wolf geeft een inkijkje in de duistere aspecten van de menselijke ziel en weet de lezer voortdurend op het verkeerde been te zetten.

Hoe kan je een recensie schrijven over een boek zonder dat je daarmee het hele verhaal gaat verraden? Nou vooruit, ik ga het toch proberen. Een gruwelijk vermoord kind, daar lopen altijd de rillingen van over je rug, vooral omdat het helemaal niet duidelijk is waarom en de vindplaats ook geen geheimen prijsgeeft. Langzamerhand komen Trokic en Kornelius steeds meer te weten over de dorpelingen. Een gelukkige samenloop van omstandigheden, in combinatie met het goede geheugen van Kornelius, werpt op een gegeven moment meer licht op de zaak. Meer vertel ik niet over het verhaal.

Inger Wolf heeft een spannend tweede boek van haar hand hiermee geschapen. De hoofdpersonen hebben zelf ook een interessante achtergrond, Trokic is bijvoorbeeld woonachtig geweest in Zagreb tijdens de oorlog en daar is zijn nichtje onder verdachte omstandigheden verdwenen. Hij is nog steeds op zoek naar haar.

En dan de schrijfstijl: ondanks dat het een literaire thriller is, is het in een gemakkelijke leesbare stijl geschreven. Ook had ik geen moeite met geografische plaatsaanduidingen, ik wil nog wel eens ‘de weg kwijtraken’ als het zich in Denemarken, Noorwegen of Zweden afspeelt. Dat was in dit boek niet aan de orde.

Dus al met al een leuk, spannend en onderhoudend boek over een toch wel heikel onderwerp. Ik vind het knap als je zo kunt schrijven.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Verschenen
Pagina

264

ISBN

9789041414199

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gekoppeld