Thriller & Spanning De Kern Mei 2012

Voor mijn zusje

Citaat

Voor mijn zusje is een spannend en psychologisch drama. Dit boek kruipt langzaam steeds dieper onder je huid en het duurt even voor dat effect uitgewerkt is als je het uitgelezen hebt.

Allison Glenn is pas 21 als ze na vijf jaar uit de gevangenis komt voor een gruwelijke moord. Ze was intelligent, mooi en sportief en had een gouden toekomst voor zich. Maar nu willen haar ouders niets meer weten van hun ooit perfecte dochter. Vrienden heeft Allison niet meer en haar verlegen zusje Brynn wil haar vooral vergeten. Brynn wordt op school met de nek aangekeken. Zij is degene die elke dag de last van het verleden draagt en dagelijks wordt geconfronteerd met de gevolgen van die ene nacht, vijf jaar geleden. Allison probeert haar leven weer op te pakken en ze krijgt een baantje bij de lokale boekhandel. Langzaam maar zeker keert haar vertrouwen in de toekomst terug. Tot ze het geadopteerde zoontje van haar baas Claire ziet, de vijfjarige Joshua…

“Ik ga naar een plek waar ik nog nooit ben geweest, waar mensen zijn die ik nog nooit heb ontmoet. Ik heb geen geld, geen baan, geen vrienden en ben verstoten door mijn familie, maar ik ben er klaar voor. Ik moet wel.”

Allison Glenn wordt op haar zestiende veroordeeld voor tien jaar gevangenisstraf wegens de moord op haar pasgeboren zoontje. Na vijf jaar komt ze vervroegd vrij. Haar perfectionistische ouders hebben hun ooit zo perfecte dochter afgeschreven en haar jongere zusje Brynn, die bij de bevalling was die traumatische nacht, wil ook niets meer met haar te maken hebben. Allison komt terecht in een opvanghuis en weet een baantje te bemachtigen bij het boekwinkeltje van Claire Kelby. Ze heeft het gevoel dat ze haar leven weer een beetje op de rails krijgt. Maar dan ontmoet ze het geadopteerde zoontje van Claire en haar man Jonathan, de vijfjarige Joshua, en lijkt het verleden haar toch weer in te halen…

“Maar ook al doe ik mijn best en ook al vertrek ik naar het einde van de wereld, Allison is er altijd. Het gaat altijd weer om Allison.”

Allisons zusje Brynn, die de drang om te presteren van haar ouders niet meer aan kon, woont bij haar oma en doet haar best haar eigen leven te leiden. Maar ze wordt steeds opnieuw geconfronteerd met de gevolgen van die ene nacht. Ze blijft Allisons pogingen om contact te zoeken negeren, totdat ze haar telefoontje op een dag niet meer kan negeren. Voor het eerst in vijf jaar spreken de zusjes elkaar weer over wat er toen gebeurd is. Als Allison haar meeneemt naar de boekwinkel, leidt dat tot een onverwachtse confrontatie…

“… Charm weet al veel te veel van Claire’s leven. Als Claire zou weten hóéveel, denkt Charm, zou ze nooit meer op dezelfde manier naar haar kijken.”

Charm Tullia, een verpleegkundige in opleiding, die voor haar doodzieke stiefvader zorgt, leeft met een groot geheim. En ze heeft wel erg veel interesse in de kleine Joshua.

Je hebt al gauw je oordeel geveld over Allison; de perfecte dochter, raakt per ongeluk zwanger van een geheim vriendje, weet die zwangerschap verborgen te houden, bevalt in het geheim, een baby zou haar perfecte leventje verpesten dus dumpt ze die koelbloedig in de rivier… En dan kom ze na vijf jaar gevangenisstraf vrij???
Maar zo simpel blijkt het niet te zijn. Er zitten veel meer, veel diepere, kanten aan het verhaal.

Het verhaal wordt verteld vanuit vier perspectieven; die van Allison, haar zusje Brynn, Claire en die van Charm. In de loop van het verhaal komt er steeds meer aan het licht over die noodlottige nacht vijf jaar geleden en wordt duidelijk hoe de levens van de vier vrouwen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.
Door de vier verschillende perspectieven leer je de hoofdpersonen goed kennen en komen ze echt tot leven. De spanning in het verhaal wordt langzaam en knap opgebouwd, je voelt continue dat er meer speelt dan je in eerste instantie denkt.

Voor mijn zusje is een spannend en psychologisch drama. Dit boek kruipt langzaam steeds dieper onder je huid en het duurt even voor dat effect uitgewerkt is als je het uitgelezen hebt.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

304

ISBN

9789032513627

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.